Δεύτερο κύμα χωρίς καραντίνα «βλέπει» ο Γερμανός υπ. Υγείας

Δεύτερο κύμα χωρίς καραντίνα «βλέπει» ο Γερμανός υπ. Υγείας

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Απέκλεισε το ενδεχόμενο επιβολής εθνικής καραντίνας ο υπουργός Υγείας της Γερμανίας Γενς Σπαν, επισημαίνοντας ότι οι περιφερειακές αρχές μπορούν να διαχειριστούν επιτυχώς τις τοπικές εξάρσεις κρουσμάτων και ότι δεν θα υπάρξει ανάγκη επιβολής απαγορεύσεων στις επισκέψεις σε οίκους ευγηρίας. Την ίδια στιγμή, 100 μαθητές στην πόλη Χέσεν της Γερμανία τέθηκαν σε καραντίνα μετά την ανίχνευση κρουσμάτων COVID-19.

Οι περισσότεροι μαθητές που επιστρέφουν στα σχολεία κατά πάσα πιθανότητα θα προσβληθούν από κορωνοϊό, δήλωσε χθες η πρόεδρος της περιφέρειας της Μαδρίτης, Ισαμπέλ Ντιάς Αγιούσο. Ωστόσο, τόνισε ότι η δυσοίωνη πρόβλεψή της δεν θα υλοποιηθεί στις σχολικές αίθουσες, αλλά κατά τις εξωσχολικές δραστηριότητες, τα παιχνίδια στο πάρκο και τις οικογενειακές συναντήσεις. Η πανδημία μαίνεται στην πρωτεύουσα της Ισπανίας και τα 3.800 πάρκα και χώροι πρασίνου που διαθέτει θα μένουν κλειστά από τις 10 μ.μ. έως τις 6 π.μ., σε μια προσπάθεια περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού. Η επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων δρ Αντρέα Αμόν ενημέρωσε χθες ευρωβουλευτές ότι η διασπορά του κορωνοϊού στα ευρωπαϊκά σχολεία που ήδη λειτουργούν είναι περιορισμένη και ότι τα μέτρα προσωπικής προστασίας, η κοινωνική αποστασιοποίηση και η επιβολή απομόνωσης των ύποπτων κρουσμάτων αρκούν για τον περιορισμό της πανδημίας. 

Τη μη συμμετοχή της στην παγκόσμια προσπάθεια ανάπτυξης και διανομής του εμβολίου κατά της COVID-19 ανακοίνωσε την Τρίτη η αμερικανική κυβέρνηση, τονίζοντας ότι δεν επιθυμεί να περιοριστεί από διεθνείς εταίρους, όπως «ο διεφθαρμένος Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και η Κίνα». Ευχάριστα είναι, πάντως, τα νέα από το επιστημονικό πεδίο. Μεγάλη έρευνα που εκπονήθηκε σε δείγμα τουλάχιστον 30.000 πολιτών στην Ισλανδία έδειξε ότι τα αντισώματα έναντι της COVID-19 παραμένουν στον οργανισμό επί τουλάχιστον τέσσερις μήνες και δεν εξαλείφονται τάχιστα, όπως είχαν υποδείξει προηγούμενες μελέτες. Επίσης, διεθνείς μελέτες απέδειξαν ότι τα στεροειδή σκευάσματα μπορούν να σώσουν τη ζωή ασθενών με COVID-19, οπότε η χορήγησή τους συνιστάται και από τον ΠΟΥ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή