Ημέρα «αποκαλύψεων» για το αμερικανικό πολιτικό σκηνικό

Ημέρα «αποκαλύψεων» για το αμερικανικό πολιτικό σκηνικό

2' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, Μελάνια Τραμπ, χρησιμοποίησε συστηματικά τον προσωπικό της λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για τις επικοινωνίες της ενώ βρισκόταν στον Λευκό Οίκο, παραβιάζοντας το πρωτόκολλο ασφαλείας, σύμφωνα με δηλώσεις πρώην συμβούλου και στενής φίλης της. Μιλώντας στην αμερικανική εφημερίδα Washington Post, η πρώην συνεργάτις της Μελάνια, Στέφανι Ουίνστον-Γούλκοφ, ισχυρίζεται ότι επικοινωνούσε με τη σύζυγο του Αμερικανού προέδρου πολλές φορές την ημέρα μέσω ιδιωτικών καναλιών. 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας, οι συνομιλίες αυτές συχνά αφορούσαν επίσημα κυβερνητικά ζητήματα όπως κυβερνητικές προσλήψεις και συμβάσεις, λεπτομερή χρονοδιαγράμματα για τις επισκέψεις του προέδρου και της Πρώτης Κυρίας σε ξένες χώρες, καθώς και τον προϋπολογισμό της ορκωμοσίας του προέδρου.

Αν ισχύουν οι ισχυρισμοί, η Μελάνια Τραμπ θα αποτελεί ακόμα ένα μέλος της διοίκησης και της οικογένειας του Ντόναλντ Τραμπ που χρησιμοποίησε προσωπικό λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για επίσημες κυβερνητικές συνομιλίες, παρά την επιμονή του Αμερικανού προέδρου πως η αντίπαλός του στις προεδρικές εκλογές του 2016, Χίλαρι Κλίντον, πρέπει να διωχθεί ποινικά για την αντίστοιχη πρακτική της. Μάλιστα, η έμφαση του Αμερικανού προέδρου στο σκάνδαλο του προσωπικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της Κλίντον οδήγησε στο αμφιλεγόμενο σύνθημα «Κλειδώστε την», το οποίο εξακολουθούν να φωνάζουν μέχρι και σήμερα οι υποστηρικτές του κατά τη διάρκεια προεκλογικών συγκεντρώσεων. Οι δηλώσεις της Στέφανι Ουίνστον-Γούλκοφ έγιναν στο πλαίσιο της κυκλοφορίας του νέου της βιβλίου, «Η Μελάνια και εγώ», στο οποίο περιγράφει λεπτομερώς τη φερόμενη εκρηκτική σχέση μεταξύ της Πρώτης Κυρίας και της κόρης του Αμερικανού προέδρου, Ιβάνκα Τραμπ. 

Το «αστείο» του Τραμπ

Εξίσου αποκαλυπτική στο νέο της βιβλίο είναι και η πρώην εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου, Σάρα Χάκαμπι-Σάντερς, η οποία μεταξύ άλλων περιγράφει ένα χοντροκομμένο «αστείο» που έκανε προς αυτήν ο Ντόναλντ Τραμπ κατά τη διάρκεια επίσημης συνάντησής του με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας. 

Οπως γράφει η πρώην εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου στο βιβλίο που θα κυκλοφορήσει την επόμενη εβδομάδα, το περιστατικό έλαβε χώρα όταν ο Τραμπ και ο Κιμ Γιονγκ Ουν συναντήθηκαν στη Σιγκαπούρη. «Σήκωσα το βλέμμα μου και είδα ότι ο Κιμ με κοίταζε επίμονα. Οι ματιές μας διασταυρώθηκαν και φάνηκε να μου κλείνει το μάτι. Σοκαρίστηκα», αναφέρει χαρακτηριστικά η Σάντερς, συμπληρώνοντας πως όταν αργότερα βρέθηκε στη λιμουζίνα του προέδρου και περιέγραψε το γεγονός, ο Τραμπ αντέδρασε με απρόβλεπτη χαρά. «Ο Κιμ Γιονγκ Ουν σου την έπεσε!» ήταν η αρχική αντίδραση του Τραμπ, προτού προτείνει, γελώντας στην πρώην εκπρόσωπο Τύπου, να ταξιδέψει στην Πιονγιάνγκ και να «κοιμηθεί» με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας για να γίνει «ηρωίδα για τη χώρα της».

Τέλος, οι «παραπολιτικές» αποκαλύψεις της χθεσινής ημέρας αφορούν και την πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόσι, η οποία φαίνεται πως αγνόησε τους κανόνες για τον περιορισμό της πανδημίας στην Καλιφόρνια, καθώς επισκέφθηκε ένα κομμωτήριο στο Σαν Φρανσίσκο χωρίς να φοράει την απαραίτητη προστατευτική μάσκα. Η κάμερα ασφαλείας του εν λόγω σαλονιού ομορφιάς απαθανάτισε το υψηλόβαθμο στέλεχος του Δημοκρατικού Κόμματος να κινείται στο εσωτερικό του χώρου χωρίς να φοράει μάσκα, παραβιάζοντας τους κανόνες της πολιτείας, που επιτρέπουν την εξυπηρέτηση πελατών μονάχα σε εξωτερικούς χώρους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή