Κύπρος: Η Ρωσία απευθύνεται σε εμάς για navtex – Η Τουρκία παρενέβη

Κύπρος: Η Ρωσία απευθύνεται σε εμάς για navtex – Η Τουρκία παρενέβη

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Η Ρωσία απευθύνεται στην Κύπρο στις περιπτώσεις έκδοσης notam ή navtex» δήλωσε ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος, ξεκαθαρίζοντας παράλληλα πως η Τουρκία παρεμβαίνει, εκδίδοντας άλλες navtex.

Αναλυτικότερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου Κυριάκος Κούσιος δήλωσε, αναφορικά με την έκδοση νέων navtex από πλευράς Τουρκίας για ασκήσεις του ρωσικού πολεμικού ναυτικού, «Είναι γνωστό σε όλους ότι εδώ και πολλά χρόνια, η Ρωσία απευθύνεται στην Κύπρο στις περιπτώσεις έκδοσης notam ή navtex και απευθύνεται σε συγκεκριμένο οργανισμό, τον NAVAREA III».

«Είναι γνωστό ότι η Τουρκία παρεμβαίνοντας εκδίδει κάποιες άλλες navtex» επεσήμανε. 

«Όμως, έχουμε ενημέρωση και όταν πρόκειται για έκδοση notam και navtex αυτό γίνεται από την Κυπριακή Δημοκρατία μετά από αίτηση της Ρωσικής Ομοσπονδίας» συμπλήρωσε. 

«Η Κυπριακή Δημοκρατία σαφέστατα ενημερώθηκε για όλα» απάντησε σε σχετική ερώτηση.

Ερωτηθείς αν υπάρχει κάποιο παράπονο από τη Ρωσία απάντησε «Οχι. Το παράπονο μας είναι για την εκμετάλλευση που τυγχάνει από την Τουρκία».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή