Γερμανία: Πολιτικοί ζητούν κυρώσεις κατά της Ρωσίας για τη δηλητηρίαση Ναβάλνι

Γερμανία: Πολιτικοί ζητούν κυρώσεις κατά της Ρωσίας για τη δηλητηρίαση Ναβάλνι

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μιλώντας για την υπόθεση δηλητηρίαση του ηγέτη της αντιπολίτευσης στη Ρωσία Αλεξέι Ναβάλνι, η ομοσπονδιακή υπουργός Άμυνας Άνεγκρετ Κράμπ-Κάρενμπάουερ επέκρινε σφοδρά το Κρεμλίνο και περιέγραψε το «σύστημα Πούτιν» ως «επιθετικό καθεστώς». 

Eπίσης δήλωσε πως αναμένει από την Ευρωπαϊκή Ένωση να λάβει μια σαφή κοινή στάση, ώστε η Μόσχα «να διερευνήσει πλήρως το έγκλημα και να λογοδοτήσουν οι δράστες.

Ο σοσιαλδημοκράτης αντικαγκελάριος Όλαφ Σολτς δήλωσε στη Neue Osnabruecker Zeitung ότι «η Μόσχα πρέπει να διερευνήσει το έγκλημα πλήρως και με διαφάνεια».

Ο συμπρόεδρος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας Νόρμπερτ Βάλτερ-Μπόργιανς και ο επικεφαλής του κόμματος της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης Αλεξάντερ Ντόμπριντ προέτρεψαν, επίσης, να υπάρξει «μια κοινή ευρωπαϊκή αντίδραση».

Αντιδράσεις προκάλεσε η άποψη του χριστιανοδημοκράτη προέδρου της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου Νόρμπερτ Ρέτγκεν, να παγώσει ο αγωγός φυσικού αερίου Nord Stream 2, την οποία εξέφρασε στο δημόσιο γερμανικό ραδιόφωνο Deutschlandfunk.

Ο πρόεδρος της οικονομικής επιτροπής του ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου Κλάους Έρνστ, μιλώντας Die Welt, χαρακτήρισε την άποψη του Ρέτγκεν  ως «απολύτως αντιπαραγωγική. «Εάν σταματήσει το Nord Stream 2, τότε το λογαριασμό θα πληρώσει ο Γερμανός καταναλωτής» συμπλήρωσε. 

Ο αναπληρωτής αρχηγός της κοινοβουλευτικής ομάδας του Φιλελεύθερου Κόμματος της Γερμανίας Αλεξάντερ Γκραφ Λάμπσντορφ τάχθηκε, επίσης στην «Welt», υπέρ ενός μορατόριουμ για την κατασκευή του αγωγού μέχρι να διαλευκανθεί η υπόθεση.

Τέλος, η αρχηγός της κοινοβουλευτικής ομάδας των Πρασίνων Κάτριν Γκέρινγκ-Έκαρντ υποστήριξε την πρόταση αυτή και ζήτησε μετά από την συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματός της στο Βερολίνο να απαγορευτούν οι αγοραπωλησίες ακινήτων στη Γερμανία από Ρώσους ολιγάρχες . 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή