ΗΠΑ: Προειδοποίηση από το υπ. Εσωτερικής Ασφάλειας ότι η Μόσχα επιχειρεί να υπονομεύσει το αίσθημα εμπιστοσύνης στην εκλογική διαδικασία

ΗΠΑ: Προειδοποίηση από το υπ. Εσωτερικής Ασφάλειας ότι η Μόσχα επιχειρεί να υπονομεύσει το αίσθημα εμπιστοσύνης στην εκλογική διαδικασία

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το αμερικανικό υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας (DHS) προειδοποιεί ότι η Ρωσία προσπαθεί να υπονομεύσει την εμπιστοσύνη των Αμερικανών στην ασφάλεια και την εγκυρότητα της επιστολικής ψηφοφορίας.

Σε αναφορά του, που διανεμήθηκε χθες με την υποσημείωση «για επίσημη χρήση», το γραφείο Πληροφοριών και Ανάλυσης του υπουργείου επισήμανε ότι η Ρωσία «είναι πιθανό να συνεχίσει την ενίσχυση της κριτικής της στην επιστολική ψηφοφορία και την αλλαγή της διαδικασίας εξαιτίας της πανδημίας COVID-19, ώστε να υποβαθμίσει τη δημόσια εμπιστοσύνη στην εκλογική διαδικασία».

Στην ίδια αναφορά επισημαίνεται ότι στα μέσα Αυγούστου τα κρατικά ΜΜΕ στη Ρωσία, αλλά και ηλεκτρονικές σελίδες άσκησαν κριτική στην ευρεία χρήση της επιστολικής ψήφου, «υποστηρίζοντας ότι οι ψηφοφόροι που δεν έχουν δικαίωμα ψήφου είναι ενδεχόμενο να λάβουν ψηφοδέλτια, εξαιτίας των ξεπερασμένων εκλογικών καταλόγων, ενώ είναι επίσης πιθανό ένας μεγάλος αριθμός ψήφων να μην καταμετρηθεί ή να είναι ευάλωτος σε χειραγώγηση».

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή