Υπόθεση Ναβάλνι: Το Κρεμλίνο ζητεί διάλογο με τη Γερμανία

Υπόθεση Ναβάλνι: Το Κρεμλίνο ζητεί διάλογο με τη Γερμανία

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διάλογο με τη Γερμανία ζητεί το Κρεμλίνο, σε ό,τι αφορά την υπόθεση του Αλεξέι Ναβάλνι, υποστηρίζοντας πως οι Ρώσοι γιατροί που τον εξέτασαν αρχικά ήταν πολύ πιο διαφανείς από τους Γερμανούς γιατρούς που τον εξετάζουν τώρα.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε πως η Μόσχα επιθυμεί να μάθει μέσω διαλόγου με τη Γερμανία ποια ουσία προκάλεσε την ασθένεια του Αλεξέι Ναβάλνι.

Την Τετάρτη, η γερμανική κυβέρνηση ανακοίνωσε μέσω του εκπρόσωπου της Στέφεν Ζάιμπερτ ότι ο Ρώσος πολιτικός της αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι και επικριτής του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν δηλητηριάσθηκε με νευροτοξικό παράγοντα από την ομάδα του Novichok.

Ο κ. Ναβάλνι νοσηλεύεται σε κωματώδη κατάσταση στο νοσοκομείο Charite του Βερολίνου.

Ο 44χρονος ηγέτης της αντιπολίτευσης ασθένησε μέσα στο αεροσκάφος που τον μετέφερε από την πόλη Ομσκ στην Σιβηρία με προορισμό την Μόσχα και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της πόλης αυτής σε κωματώδη κατάσταση τον περασμένο μήνα.

Ακολούθως, ειδικά διαμορφωμένο αεροπλάνο τον μετέφερε στο Βερολίνο.

Με πληροφορίες από Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή