Νέες κυρώσεις των ΗΠΑ στη Βενεζουέλα

Νέες κυρώσεις των ΗΠΑ στη Βενεζουέλα

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κυρώσεις σε ακόμη τέσσερις αξιωματούχους της Βενεζουέλας επέβαλαν οι Ηνωμένες Πολιτείες, στο πλαίσιο της ασκούμενης πίεσης προς την κυβέρνηση του Νικολάς Μαδούρο.

Σύμφωνα με την αμερικανική κυβέρνηση, τα περιοριστικά μέτρα αφορούν –μεταξύ άλλων- δύο μέλη του Ανώτατου Δικαστηρίου, τα οποία είναι αρμόδια για την επιτήρηση της Εθνικής Εκλογικής Επιτροπής.

Υπενθυμίζεται ότι οι επόμενες βουλευτικές εκλογές στη χώρα της Λατινικής Αμερικής είναι προγραμματισμένες για τις 6 Δεκεμβρίου του 2020.

Ωστόσο, η ηγεσία της αντιπολίτευσης, υπό τον Χουάν Γκουαϊδό, έχει καλέσει τους πολίτες να «μποϊκοτάρουν» την εκλογική αναμέτρηση, την οποία χαρακτηρίζουν ως προσχηματική.

Τον Ιανουάριο του 2019, ο Γκουαϊδό αυτοανακηρύχθηκε ως προσωρινός πρόεδρος της Βενεζουέλας, μία κίνηση η οποία χαιρετίστηκε αμέσως από τις ΗΠΑ και δεκάδες χώρες ανά τον κόσμο.

Από την πλευρά του, ο Μαδούρο έσπευσε να χαρακτηρίσει την παραπάνω εξέλιξη ως πραξικόπημα, ενώ κατηγόρησε τον Γκουαϊδό ότι δρα κατ’ εντολή της Ουάσιγκτον, η οποία επιθυμεί να υφαρπάξει τους πόρους της χώρας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή