Νεκρός ο ύποπτος για τη δολοφονία στο Πόρτλαντ

Νεκρός ο ύποπτος για τη δολοφονία στο Πόρτλαντ

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πράκτορες του FBI πυροβόλησαν και σκότωσαν τον ακτιβιστή του αντιφασιστικού κινήματος Antifa, ο οποίος κατεζητείτο για την πρόσφατη δολοφονία μέλους ακροδεξιάς οργάνωσης στο Πόρτλαντ της πολιτείας Ορεγκον.

Πρόκειται για τον 48χρονο Μάικλ Ρέινολντ, τον βασικό ύποπτο για τη δολοφονία του 39χρονου Ααρον Τζέι Ντάνιελσον, ο οποίος ανήκε στην οργάνωση Patriot Prayer και δέχθηκε πυροβολισμούς στο στήθος το βράδυ του περασμένου Σαββάτου, όταν αυτοκινητοπομπή οπαδών του Ντόναλντ Τραμπ περνούσε από το κέντρο του Πόρτλαντ και δέχθηκε επίθεση από διαδηλωτές κατά των φυλετικών διακρίσεων και της αστυνομικής βίας.

Ομοσπονδιακοί πράκτορες του FBI και μέλη της υπηρεσίας σερίφηδων εντόπισαν τον Ρέινολντ καθώς έβγαινε από πολυκατοικία και έμπαινε στο αυτοκίνητό του, στην Ολίμπια της πολιτείας Ουάσιγκτον. Κατά τη σύλληψή του, ο 48χρονος δέχθηκε πυροβολισμούς και εξέπνευσε. Σύμφωνα με τον πράκτορα του FBI που πυροβόλησε, ο Ρέινολντ είχε τραβήξει όπλο. 

Προηγουμένως, ο Τραμπ είχε εκφράσει την αδημονία του για τη σύλληψη του υπόπτου. «Κάντε τη δουλειά σας και κάντε τη γρήγορα», έγραψε ο Αμερικανός πρόεδρος στο Twitter απευθυνόμενος στις διωκτικές αρχές. «Ολοι ξέρουν ποιος είναι αυτός ο αλήτης. Δεν μου προκαλεί έκπληξη που το Πόρτλαντ πάει κατά διαόλου»!

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Ρέινολντ αυτοπροσδιοριζόταν ως «100% Antifa» και υποστήριζε ότι η αγώνας για την αλλαγή του κόσμου «είναι ένας πόλεμος και, όπως σε κάθε πόλεμο, θα υπάρξουν απώλειες». Σε συνέντευξή του που αναρτήθηκε στο Vice News, την Πέμπτη, δήλωσε ότι στα επεισόδια του Πόρτλαντ αναγκάστηκε να πυροβολήσει γιατί βρισκόταν σε αυτοάμυνα.

Στο μεταξύ, επτά αστυνομικοί του Ρότσεστερ, στην πολιτεία της Νέας Υόρκης, τέθηκαν εκτός υπηρεσίας καθώς εμπλέκονται στο τελευταίο περιστατικό θανάτου μαύρου στα χέρια λευκών αστυνομικών που ήρθε στο φως της δημοσιότητας. Πρόκειται για τον θάνατο του Ντάνιελ Προυντ, ο οποίος βγήκε γυμνός στον δρόμο στη διάρκεια ψυχωτικού επεισοδίου τον περασμένο Μάρτιο και έπαθε ασφυξία όταν οι αστυνομικοί τον κράτησαν για ώρα στο πεζοδρόμιο με μια λευκή κουκούλα στο κεφάλι, για να ξεψυχήσει μία εβδομάδα αργότερα. Ο δήμος και ανώτεροι αξιωματούχοι της πολιτείας δέχονται σκληρή κριτική για το ότι χρειάστηκαν πέντε ολόκληρους μήνες για να δημοσιοποιήσουν το γεγονός και να αντιδράσουν.

Πηγή: REUTERS, A.P.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή