Παρίσι: Η Μόσχα οφείλει εξηγήσεις για την υπόθεση Ναβάλνι

Παρίσι: Η Μόσχα οφείλει εξηγήσεις για την υπόθεση Ναβάλνι

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εξηγήσεις για την υπόθεση του Αλεξέι Ναβάλνι, ο οποίος εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε μονάδα εντατικής θεραπείας νοσοκομείου στο Βερολίνο, ζήτησε από τη Ρωσία ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Ζαν-Ιβ Λεντριάν.

«Είναι σοβαρή η κατάσταση. Πρόκειται για έναν ακόμη αντίπαλο της Ρωσίας, ο οποίος δηλητηριάζεται σε ρωσικό έδαφος με ρωσικό στρατιωτικό προϊόν», δήλωσε ο κ. Λεντριάν.

«Επομένως, αυτό που λέμε στους Ρώσους είναι: δώστε μας εξηγήσεις. Θέλουμε εξηγήσεις» πρόσθεσε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό France Inter.

Διορία μερικών ημερών έδωσε ο Μάας στη Ρωσία

Η Γερμανία, που έχει την εναλλασσόμενη προεδρία της Ε.Ε. αυτό το εξάμηνο, θα ξεκινήσει συζητήσεις για το ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων στη Ρωσία, αν η Μόσχα δεν δώσει «τις επόμενες ημέρες» εξηγήσεις για τη δηλητηρίαση του Ρώσου αντιφρονούντα Αλεξέι Ναβάλνι, προειδοποίησε στο μεταξύ ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας.

Την Τετάρτη, η γερμανική κυβέρνηση είχε ανακοινώσει μέσω του εκπρόσωπου της Στέφεν Ζάιμπερτ ότι ο Ρώσος πολιτικός της αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι και επικριτής του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν δηλητηριάσθηκε με νευροτοξικό παράγοντα από την ομάδα του Novichok. Ο κ. Ναβάλνι νοσηλεύεται σε κωματώδη κατάσταση στο νοσοκομείο Charite του Βερολίνου.

Ο 44χρονος ηγέτης της αντιπολίτευσης ασθένησε μέσα στο αεροσκάφος που τον μετέφερε από την πόλη Ομσκ στην Σιβηρία με προορισμό την Μόσχα και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της πόλης αυτής σε κωματώδη κατάσταση τον περασμένο μήνα. Ακολούθως, ειδικά διαμορφωμένο αεροπλάνο τον μετέφερε στο Βερολίνο.

Η Μόσχα απορρίπτει τις κατηγορίες των δυτικών χωρών περί ευθύνης της Μόσχας για τη δηλητηρίαση του Αλεξέι Ναβάλνι.

Με πληροφορίες από Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή