Ερντογάν: Η Ανατολική Μεσόγειος είναι τεστ για την ειλικρίνεια της Ε.Ε.

Ερντογάν: Η Ανατολική Μεσόγειος είναι τεστ για την ειλικρίνεια της Ε.Ε.

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αμεροληψία ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Ένωση ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, λέγοντας στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ –κατά την τηλεφωνική τους επικοινωνία την Κυριακή- ότι η στάση της Ε.Ε. στην Ανατολική Μεσόγειο θα αποτελέσει δοκιμασία για την ειλικρίνειά της.

Σύμφωνα με την τουρκική προεδρία, ο κ. Ερντογάν ανέφερε πως «προκλητικά σχόλια και βήματα από Ευρωπαίους πολιτικούς για περιφερειακά ζητήματα δεν θα βοηθήσουν στην επίτευξη λύσης».

«Ο πρόεδρος Ερντογάν δήλωσε ότι η στάση της Ε.Ε. στην Ανατολική Μεσόγειο θα αποτελέσει δοκιμασία ειλικρίνειας, από την άποψη του διεθνούς δικαίου και της περιφερειακής ειρήνης» κατά την τουρκικά προεδρία.

Στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται πως ο κ. Ερντογάν «κάλεσε τα θεσμικά όργανα της Ε.Ε. και τις χώρες μέλη να συμπεριφέρονται υπεύθυνα και να παραμείνουν δίκαιοι, αμερόληπτοι και αντικειμενικοί σε όλα τα περιφερειακά ζητήματα, ιδίως στην Ανατολική Μεσόγειο».

Με πληροφορίες από Reuters

Διαβάστε επίσης:

Τριπλή στήριξη σε Ελλάδα και Κύπρο από Ε.Ε., Γαλλία, Αυστρία

Συντηρεί την ένταση το τουρκικό υπουργείο Αμυνας: Δεν θα επιτρέψουμε τον εκφοβισμό στην Αν. Μεσόγειο

Μισέλ προς Ερντογάν: Νέα έκκληση για αποκλιμάκωση

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή