Στήριξη Ερντογάν σε Σάρατζ – Τι είπαν για την Ανατολική Μεσόγειο

Στήριξη Ερντογάν σε Σάρατζ – Τι είπαν για την Ανατολική Μεσόγειο

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την υποστήριξή του στον επικεφαλής της Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας (ΚΕΕ) με έδρα την Τρίπολη, Φάγεζ αλ-Σάρατζ επανέλαβε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά τη μεταξύ τους συνάντηση στην Κωνσταντινούπολη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας, στη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Ερντογάν «δήλωσε πως η Τουρκία θα συνεχίσει να παραμένει αλληλέγγυα με τη νόμιμα αναγνωρισμένη από τον ΟΗΕ κυβέρνηση της Λιβύης, και επανέλαβε πως προτεραιότητα της Τουρκίας είναι η αποκατάσταση της σταθερότητας στη Λιβύη χωρίς καθυστέρηση».

Ο Ερντογάν πρόσθεσε πως «η ειρήνη και η σταθερότητα στη Λιβύη θα είναι επωφελείς για τους γείτονές της και για όλη την περιοχή» και πως «η διεθνής κοινότητα θα πρέπει να λάβει μια θέση αρχής σε αυτό το πλαίσιο».

Κατά τη συνάντησή τους στην Κωνσταντινούπολη, οι κ.κ. Ερντογάν και Σάρατζ συζήτησαν επίσης πώς θα ενισχύσουν τη συνεργασία τους και θα «προασπίσουν τα δικαιώματα της Τουρκίας και της Λιβύης στην Ανατολική Μεσόγειο», σύμφωνα πάντα με την τουρκική προεδρία.

Ερντογάν: Η Ανατολική Μεσόγειος είναι τεστ για την ειλικρίνεια της Ε.Ε.

Στο μεταξύ, αμεροληψία ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Ένωση ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, λέγοντας στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ –κατά την τηλεφωνική τους επικοινωνία την Κυριακή- ότι η στάση της Ε.Ε. στην Ανατολική Μεσόγειο θα αποτελέσει δοκιμασία για την ειλικρίνειά της.

Σύμφωνα με την τουρκική προεδρία, ο κ. Ερντογάν ανέφερε πως «προκλητικά σχόλια και βήματα από Ευρωπαίους πολιτικούς για περιφερειακά ζητήματα δεν θα βοηθήσουν στην επίτευξη λύσης».

Με πληροφορίες από Reuters, AFP, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Τριπλή στήριξη σε Ελλάδα και Κύπρο από Ε.Ε., Γαλλία, Αυστρία

Συντηρεί την ένταση το τουρκικό υπουργείο Αμυνας: Δεν θα επιτρέψουμε τον εκφοβισμό στην Αν. Μεσόγειο

Μισέλ προς Ερντογάν: Νέα έκκληση για αποκλιμάκωση

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή