E.E.: Κυρώσεις σε 31 Λευκορώσους αξιωματούχους

E.E.: Κυρώσεις σε 31 Λευκορώσους αξιωματούχους

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει στόχο να έχει επιβάλει μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου οικονομικές κυρώσεις σε 31 υψηλόβαθμούς Λευκορώσους αξιωματούχους, στους οποίους περιλαμβάνεται ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας, δήλωσαν τρεις διπλωμάτες της Ε.Ε., ως απάντηση στις εκλογές της 9ης Αυγούστου, στις οποίες η Δύση υποστηρίζει πως έγινε νοθεία.

Έπειτα από σχεδόν έναν μήνα μαζικών διαδηλώσεων κατά του αποτελέσματος των εκλογών, τις οποίες ο πρόεδρος Αλεξάντρ Λουκασένκο ανακοίνωσε πως κέρδισε με αποτέλεσμα να παρατείνει την ηγεσία του, που διαρκεί ήδη 26 χρόνια, η Ε.Ε. έχει στόχο να τιμωρήσει την κυβερνητική καταστολή και να υποστηρίξει εκκλήσεις για νέες εκλογές.

«Αρχικά συμφωνήσαμε σε 14 ονόματα, όμως πολλά κράτη αισθάνονται πως δεν είναι αρκετά. Έχουμε τώρα καταλήξει σε συναίνεση για άλλα 17», δήλωσε ένας διπλωμάτης της Ε.Ε.. «Πρόκειται για ανώτερους αξιωματούχους υπεύθυνους για τις εκλογές, για τη βία και για την καταστολή».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή