Ισπανία: Το νέο επίκεντρο της Ευρώπης -Πάνω από 500.000 τα κρούσματα

Ισπανία: Το νέο επίκεντρο της Ευρώπης -Πάνω από 500.000 τα κρούσματα

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Θλιβερή πρωτιά για την Ισπανία μεταξύ των χωρών της Δυτικής Ευρώπης, με το συνολικό αριθμό των κρουσμάτων κορωνοϊού να υπερβαίνει το φράγμα των 500.000. Ανησυχία προκαλεί το γεγονός ότι το δεύτερο κύμα έξαρσης συμπίπτει με το άνοιγμα των σχολείων.

Σύμφωνα με το Reuters, που επικαλείται στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το ισπανικό υπουργείο Υγείας, ο συνολικός αριθμός μολύνσεων από Covid-19 ανέρχεται στις 525.549, από 498.989 της Παρασκευής. Μόνο στη διάρκεια του τελευταίου 24ώρου, καταγράφηκαν στην Ισπανία 2.440 κρούσματα.

Στα πρόσφατα περιστατικά, έχει αυξηθεί η συχνότητα μεταξύ των νέων, οι οποίοι στις περισσότερες περιπτώσεις είναι ασυμπτωματικοί, καθώς διαθέτουν πιο ανθεκτικό ανοσοποιητικό σύστημα. Σε μια θετική εξέλιξη, το ποσοστό θανάτων παραμένει σε επίπεδα κατά πολύ χαμηλότερα σε σύγκριση με τους καταγεγραμμένους θανάτους στο διάστημα Μαρτίου-Απριλίου, κατά την πρώτη φάση κορύφωσης της πανδημίας σε Ισπανία και την υπόλοιπη Ευρώπη.

Μετά το πρώτο κύμα της άνοιξης που είχε σαρώσει τον πληθυσμό της τρίτης ηλικίας, οι ισπανικές κατάφεραν να θέσουν υπό έλεγχο την εξάπλωση της νόσου με τη βοήθεια ενός από τα αυστηρότερα lockdowns στον κόσμο. Η σταδιακή όμως άρση των περιοριστικών μέτρων και οι μαζικοί έλεγχοι που άρχισαν στα τέλη Ιουνίου έδειξαν αύξηση των κρουσμάτων από μερικές εκατοντάδες την ημέρα σε νέο υψηλό άνω των 10.000 κρουσμάτων προ δεκαημέρου, ξεπερνώντας τον απολογισμό άλλων χωρών της Ευρώπης, όπως η Γαλλία, Βρετανία και Ιταλία.

Το μέσο ποσοστό θνησιμότητας από την έναρξη της πανδημίας στην Ισπανία παραμένει κοντά στο 6%, χαμηλότερο σε σύγκριση με την Ιταλία, τη Βρετανία και τη Γαλλία. Οι ισπανικές αρχές ανακοίνωσαν σήμερα εννέα νέους θανάτους, ανεβάζοντας το σύνολο στους 29.516.

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή