Ιαπωνία: Οι Ολυμπιακοί Αγώνες πρέπει να διεξαχθούν ανεξάρτητα από τον κορωνοϊό

Ιαπωνία: Οι Ολυμπιακοί Αγώνες πρέπει να διεξαχθούν ανεξάρτητα από τον κορωνοϊό

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο πρέπει να διεξαχθούν “με οποιοδήποτε κόστος” το 2021» δήλωσε η υπουργός Ολυμπιακών Αγώνων της Ιαπωνίας, Σέικο Χασιμότο.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, η Χασιμότο είπε ότι οι Αγώνες θα πρέπει να διεξαχθούν προς όφελος των αθλητών, ανεξάρτητα από τις προκλήσεις που θέτει η πανδημία κορωνοϊού.

Υπενθυμίζεται ότι η  ιαπωνική κυβέρνηση και η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή, τον περασμένο Μάρτιο, ανέβαλλαν για το 2021 τους Αγώνες, που αρχικά είχαν προγραμματιστεί να ξεκινήσουν τον Ιούλιο, εξαιτίας του κορωνοϊού.

 «Όλοι όσοι ασχολούνται με τους Αγώνες, εργάζονται μαζί για να προετοιμαστούν. Και οι αθλητές καταβάλλουν σημαντικές προσπάθειες για το επόμενο έτος», δήλωσε η Χασίμοτο.

«Νομίζω ότι πρέπει να διοργανώσουμε τους Αγώνες με οποιοδήποτε κόστος. Θέλω να επικεντρώσω όλες τις προσπάθειές μας σε μέτρα κατά του κορωνοϊού» επεσήμανε.

Αξιωματούχοι από την ιαπωνική κυβέρνηση, την τοπική κυβέρνηση του Τόκιο και την οργανωτική επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων συναντήθηκαν, για πρώτη φορά την περασμένη εβδομάδα, προκειμένου να αναπτύξουν μέτρα για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού στους Αγώνες.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Τokyo 2020, Τοσίρο Μούτο είχε δηλώσει, σε συνέντευξή του στο Reuters τον Ιούλιο, ότι οι διοργανωτές ετοιμάζονται να φιλοξενήσουν τους Αγώνες το επόμενο έτος, ακόμη κι εάν η πανδημία του κορωνοϊού δεν έχει υποχωρήσει σημαντικά.

Οι διοργανωτές εξετάζουν πάνω από 200 προτάσεις για τον καλύτερο τρόπο αντιμετώπισης του κορωνοϊού, συμπεριλαμβανομένης της χαλάρωσης των ταξιδιωτικών περιορισμών για αλλοδαπούς αθλητές, μέτρα στο Ολυμπιακό Χωριό και επίσης την διαχείριση των φιλάθλων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή