Λευκορωσία: Η Κολεσνίκοβα φέρεται να συνελήφθη πριν περάσει τα σύνορα με την Ουκρανία

Λευκορωσία: Η Κολεσνίκοβα φέρεται να συνελήφθη πριν περάσει τα σύνορα με την Ουκρανία

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η κρατική τηλεόραση της Λευκορωσίας μετέδωσε το πρωί της Τρίτης ότι η Μαρία Κολέσνικοβα, μέλος του προεδρείου του Συντονιστικού Συμβουλίου της αντιπολίτευσης στη χώρα, συνελήφθη τις πρώτες πρωινές ώρες, ενώ προσπαθούσε να διασχίσει τα σύνορα και να περάσει στην Ουκρανία, αν και δύο από τους συμμάχους της κατάφεραν να εγκαταλείψουν τη χώρα.

Νωρίτερα αξιωματούχος της λευκορωσικής υπηρεσίας συνοριοφυλάκων είχε αναφέρει ότι τόσο η κ. Κολεσνίκοβα όσο και οι δύο άλλοι πολιτικοί είχαν περάσει στην Ουκρανία. Ωστόσο αξιωματούχοι της ουκρανικής συνοριοφυλακής δήλωσαν ότι δεν έχει περάσει στο ουκρανικό έδαφος η Λευκορωσίδα πολιτικός.

Το κίνημα της αντιπολίτευσης στη Λευκορωσία έχει ανακοινώσει ότι μασκοφόροι συνέλαβαν την κα Κολέσνικοβα τη Δευτέρα, στο κέντρο του Μινσκ και την πήραν μαζί τους με ένα βαν, ενώ δύο από τους συμμάχους της εξαφανίσθηκαν αργότερα.

Η κρατική τηλεόραση διέψευσε την πληροφορία αυτή και υποστήριξε ότι οι αρχές βρήκαν το πρωί την κα Κολέσνικοβα σε αυτοκίνητο, με το οποίο προσπαθούσε να διασχίσει τα σύνορα, και την απομάκρυναν από αυτό.

Η κα Κολεσνίκοβα είχε τεθεί επικεφαλής διαδηλώσεων στο Μινσκ κατά του επί 26 χρόνια προέδρου της Λευκορωσίας Αλεξάνταρ Λουκασένκο που ανακηρύχθηκε νικητής στις προεδρικές εκλογές της 9ης Αυγούστου με ποσοστό άνω του 80%.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή