Πρόθυμος να βοηθήσει τον διάλογο στην Αν. Μεσόγειο ο Λαβρόφ

Πρόθυμος να βοηθήσει τον διάλογο στην Αν. Μεσόγειο ο Λαβρόφ

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ετοιμος να μεσολαβήσει για την αποφόρτιση της κατάστασης στην Ανατολική Μεσόγειο δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ κατά την επίσημη επίσκεψή του στη Λευκωσία την Τρίτη.

Ο Ρώσος υπουργός τόνισε κατά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη ότι είναι γνωστή η θέση της Μόσχας υπέρ της επίλυσης του Κυπριακού που «πρέπει να βασίζεται στα σχετικά ψηφίσματα του ΟΗΕ. Ελπίζουμε στη γρηγορότερη επανεκκίνηση του διαλόγου μεταξύ των κοινοτήτων και την ταχύτερη επίλυση του προβλήματος.»

Ο κ. Λαβρόφ υπογράμμισε ότι «παρακολουθούμε την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο όσον αφορά στις σχέσεις σας με την Τουρκία. Είμαστε έτοιμοι να παρέχουμε κάθε συνδρομή στην ανάπτυξη ενός πραγματικού διαλόγου προς αμοιβαίως αποδεκτές λύσεις.»

Σημείωσε επίσης ότι «υπάρχουν και άλλα ζητήματα που μας ανησυχούν όσον αφορά στην κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο», επισημαίνοντας ότι υπάρχουν, όπως ανέφερε, και οι τρίτοι παράγοντες «όπως οι ΗΠΑ», που προσπαθούν να δημιουργήσουν ζητήματα και να συμβάλουν στις συγκρούσεις παρά στις ειρηνικές λύσεις, σύμφωνα με τον Ρώσο υπουργό.

«Αυτό είναι πραγματικά θλιβερό γεγονός, γιατί στην Ανατολική Μεσόγειο απαιτούνται άλλες προσεγγίσεις, ειρηνικοί τρόποι προώθησης των συμφερόντων. Συμβιβασμός και διάλογος είναι οι μόνες λύσεις που μπορούν να συνεισφέρουν στην ειρηνική λύση οποιασδήποτε υπόθεσης. Είμαστε ανοικτοί στην ανάπτυξη του διαλόγου μας με τους Κύπριους φίλους μας και στη διμερή ατζέντα και στα διεθνή θέματα», τόνισε ο κ. Λαβρόφ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή