ΥΠΕΞ G7: «Καταδικάζουμε την επιβεβαιωμένη δηλητηρίαση του Ναβάλνι»

ΥΠΕΞ G7: «Καταδικάζουμε την επιβεβαιωμένη δηλητηρίαση του Ναβάλνι»

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι υπουργοί Εξωτερικών της G7 καταδίκασαν την «επιβεβαιωμένη δηλητηρίαση» του επικριτή του Κρεμλίνου Αλεξέι Ναβάλνι, σύμφωνα με δήλωση που εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ.

«Εμείς, οι υπουργοί Εξωτερικών της G7, του Καναδά, της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ιταλίας, της Ιαπωνίας, του Ηνωμένου Βασιλείου και των ΗΠΑ, και ο ύπατος εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καταδικάζουμε ενωμένοι, με τον ισχυρότερο δυνατό τρόπο, την επιβεβαιωμένη δηλητηρίαση του Αλεξέι Ναβάλνι» σημειώνεται στη δήλωση.

Η Γαλλία ανέβαλε τις επαφές με Ρώσους υπουργούς

Στο μεταξύ, τις προγραμματισμένες επαφές με τους υπουργούς Εξωτερικών και Άμυνας της Ρωσίας ανέβαλε η γαλλική κυβέρνηση, εν μέσω της διερεύνησης της υπόθεσης δηλητηρίασης του Αλεξέι Ναβάλνι.

«Δεδομένων των τρεχουσών συνθηκών και μετά από επικοινωνία με τις ρωσικές αρχές, το γαλλο-ρωσικό συμβούλιο συνεργασίας αναβλήθηκε» ανακοίνωσε το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών.

Ο 44χρονος ηγέτης της αντιπολίτευσης ασθένησε μέσα στο αεροσκάφος που τον μετέφερε από την πόλη Ομσκ στην Σιβηρία με προορισμό την Μόσχα και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της πόλης σε κωματώδη κατάσταση τον περασμένο μήνα. Ακολούθως, ειδικά διαμορφωμένο αεροπλάνο τον μετέφερε στο Βερολίνο, όπου νοσηλεύεται.

Με πληροφορίες από Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή