Σκωτία και Ουαλία κατηγορούν τη Βρετανία πως κλέβει εξουσίες με νομοσχέδιο

Σκωτία και Ουαλία κατηγορούν τη Βρετανία πως κλέβει εξουσίες με νομοσχέδιο

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Το νομοσχέδιο της βρετανικής κυβέρνησης για την εσωτερική αγορά θα υπονομεύσει το Ηνωμένο Βασίλειο κλέβοντας εξουσίες από την Ουαλία, τη Σκωτία και τη Βόρεια Ιρλανδία» δήλωσαν η Σκωτία και η Ουαλία.

Αναλυτικότερα, η Σκωτία και η Ουαλία ανακοίνωσαν πως η Βρετανία θα παρουσιάσει νέες λεπτομέρειες του σχεδίου της «για τη ζωή έξω από την Ευρωπαϊκή Ένωση», δημοσιοποιώντας νομοθεσία για την οποία ένας υπουργός της κυβέρνησης παραδέχθηκε πως παραβιάζει με «περιορισμένο τρόπο» το διεθνές δίκαιο και η οποία μπορεί να δυσχεράνει τις εμπορικές συνομιλίες.

«Το νομοσχέδιο των Τόρις για την αρπαγή εξουσίας αντιπροσωπεύει τη μεγαλύτερη απειλή εδώ και δεκαετίες για την αποκέντρωση και θα δώσει τη δυνατότητα στο Ουέστμινστερ να παρακάμψει τη δημοκρατική βούληση του Κοινοβουλίου της Σκωτίας», δήλωσε ο επικεφαλής του Εθνικού Κόμματος της Σκωτίας (SNP) στο Ουέστμινστερ βουλευτής Ίαν Μπλάκφορντ.

«Δεν απορεί κανείς γιατί η πλειοψηφία υπέρ της ανεξαρτησίας βρίσκεται σε επίπεδα ρεκόρ» πρόσθεσε.

Παράλληλα, η Ουαλία ανακοίνωσε πως το νομοσχέδιο θα θυσιάσει την ένωση που συνδέει τα διάφορα τμήματα του Ηνωμένου Βασιλείου.

«Ας είμαι σαφής, η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου σχεδιάζει να θυσιάσει το μέλλον της Ενωσης κλέβοντας εξουσίες από αποκεντρωμένες διοικήσεις», δήλωσε ο Τζέρεμι Μάιλς, γενικός νομικός σύμβουλος της Ουαλίας και υπουργός για την Ευρωπαϊκή Μετάβαση, σχετικά με το νομοσχέδιο που θα δοθεί σήμερα στη δημοσιότητα.

«Το νομοσχέδιο αυτό είναι μια επίθεση στη δημοκρατία και μια προσβολή στους λαούς της Ουαλίας, της Σκωτίας και της Βόρειας Ιρλανδίας, οι οποίοι έχουν ψηφίσει πολλές φορές υπέρ της αποκεντρωμένης διοίησης» τόνισε ο Μάιλς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή