Υποψήφιος για Νομπέλ Ειρήνης ο Ντόναλντ Τραμπ

Υποψήφιος για Νομπέλ Ειρήνης ο Ντόναλντ Τραμπ

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την υποψηφότητα του Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για το Νομπέλ Ειρήνης υπέβαλε επισήμως Νορβηγός βουλευτής, επικαλούμενος κυρίως τη συμφωνία του Ισραήλ με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Ο βουλευτής Κρίστιαν Τίμπρινγκ-Γκιέντε αναφέρει στην επίσημη υποβολή της υποψηφιότητας στη Νορβηγική Επιτροπή του Νομπέλ Ειρήνης ότι ο κ. Τραμπ έχει καταβάλει σημαντικές προσπάθειες για την επίλυση διαφορών παγκοσμίως.

«Προς τιμή του, νομίζω πως έχει κάνει περισσότερες προσπάθειες για την ειρήνευση μεταξύ εθνών από ό,τι περισσότεροι από τους άλλους υποψηφίους για το βραβείο ειρήνης,» δήλωσε ο Νορβηγός βουλευτής στο αμερικανικό δίκτυο Fox News, το οποίο υποστηρίζει ανοικτά τον πρόεδρο Τραμπ.

Ο κ. Τίμπρινγκ-Γκιέντε, που έχει εκλεγεί για τέταρτη φορά στο νορβηγικό κοινοβούλιο και είναι επικεφαλής της νορβηγικής αντιπροσωπείας στην κοινοβουλευτική επιτροπή του ΝΑΤΟ, δήλωσε ότι η κυβέρνηση Τραμπ έπαιξε ρόλο-κλειδί στην πρόσφατη σύναψη διπλωματικών σχέσεων μεταξύ Ισραήλ και ΗΑΕ.

Ο Νορβηγός βουλευτής επαίνεσε επίσης τον υποψήφιο για επανεκλογή τον Νοέμβριο με το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών για την απόσυρση μεγάλου αριθμού στρατιωτικών δυνάμεων από τη Μέση Ανατολή. Υπενθυμίζεται ότι η απόσυρση αμερικανικών δυνάμεων από τη βόρεια Συρία επέτρεψε την τουρκική εισβολή στις περιοχές που ελέγχουν οι Κούρδοι της Συρίας, οδηγώντας και στην απελευθέρωση τζιχαντιστών που κρατούνταν σε κουρδικές φυλακές.

Τον περασμένο Ιανουάριο ο κ. Τραμπ είχε ισχυριστεί ότι έπρεπε ο ίδιος να πάρει το Νομπέλ Ειρήνης για το 2020 αντί του Αιθίοπα πρωθυπουργού Αμπι Αχμέντ, δηλώνοντας ότι ο ίδιος είχε σώσει την Αιθιοπία και όχι ο πρωθυπουργός της.

Πηγή: Daily Mail

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή