Λευκορωσία: Συνελήφθη η Κολέσνικοβα ως ύποπτη για εσχάτη προδοσία

Λευκορωσία: Συνελήφθη η Κολέσνικοβα ως ύποπτη για εσχάτη προδοσία

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη σύλληψη της Μαρία Κολέσνικοβα, μέλος του προεδρείου του Συντονιστικού συμβουλίου της λευκορωσικής αντιπολίτευσης, ως ύποπτη για εσχάτη προδοσία, προχώρησαν οι αρχές της Λευκορωσίας.

Οπως δήλωσε η δικηγόρος της Κολεσνίκοβα, Λουντμίλα Καζάκ, το στέλεχος της αντιπολίτευσης κατηγορείται για υποκίνηση με σκοπό την κατάληψη της εξουσίας

«Αυτό έγινε γνωστό αφότου την επισκέφθηκα και διάβασα την δικογραφία», δήλωσε η Καζάκ, προσθέτοντας ότι η Κολέσνικοβα έχει «μαχητική διάθεση» και «εξακολουθεί να υποστηρίζει τις απόψεις και θέσεις που είχε».

Σημειώνεται πως Κολέσνικοβα συνελήφθη τη Δευτέρα από μασκοφόρους άνδρες και κρατείται σε κέντρο κράτησης του Μινσκ, ενώ η δικηγόρος της δήλωσε ότι θα προσβάλλει την απόφαση του δικαστηρίου.

Στο μεταξύ, η νομπελίστρια συγγραφέας Σβετλάνα Αλεξίεβιτς κατηγόρησε σήμερα την κυβέρνηση της Λευκορωσίας ότι ασκεί τρομοκρατία εναντίον του λαού της, καθώς ένας ακόμη πολιτικός της αντιπολίτευσης, ο Μαξίμ Ζνακ, συνελήφθη σήμερα.

Με πληροφορίες από Reuters

Διαβάστε επίσης

Λευκορωσία: Η Κολεσνίκοβα φέρεται να συνελήφθη πριν περάσει τα σύνορα με την Ουκρανία

Βίαιες συλλήψεις διαδηλωτών στο Μινσκ

Ο Λουκασένκο δεν αποκλείει το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή