FT: Πιθανή επανέναρξη των δοκιμών της AstraZeneca την επόμενη εβδομάδα

FT: Πιθανή επανέναρξη των δοκιμών της AstraZeneca την επόμενη εβδομάδα

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την επόμενη εβδομάδα είναι πιθανό να ξαναρχίσουν οι δοκιμές της AstraZeneca για το εμβόλιο έναντι του κορωνοϊού. Αυτό τουλάχιστον ισχυρίζεται δημοσίευμα των Financial Times, το οποίο επικαλείται πηγές με γνώση επί των επιστημονικών ερευνών.

Η αιφνίδια διακοπή των δοκιμών, η οποία έγινε γνωστή το βράδυ της Τρίτης, έχει προκαλέσει ευρεία ανησυχία στη διεθνή κοινότητα. Η τελευταία, άλλωστε, έχει επενδύσει πολλά στο εμβόλιο της AstraZeneca, καθώς θεωρεί ότι αποτελεί την πλέον αξιόπιστη προσπάθεια στη μάχη εναντίον της πανδημίας.

Η παραπάνω απόφαση ελήφθη κατόπιν της ανεξήγητης ασθένειας ενός εκ των εθελοντών στο Ηνωμένο Βασίλειο και της ενεργοποίησης των ειδικών πρωτοκόλλων της βρετανικής εταιρείας. Όπως ήταν φυσικό, η εξέλιξη αυτή έγειρε σοβαρές ανησυχίες, με αρκετούς να θέτουν εν αμφιβόλω την εκτίμηση για έναρξη της διανομής του εμβολίου εντός του 2020.

Το δημοσίευμα των Financial Times, πάντως, φαίνεται πως επαναφέρει σταδιακά την αισιοδοξία στη διεθνή κοινότητα, καθώς υποδηλώνει ότι η διακοπή των δοκιμών θα είναι βραχύβια. Μένει τώρα να αποδειχθεί και στην πράξη. Η σχετική προσδοκία, μάλιστα, ήδη αποτυπώνεται και στους δείκτες του βρετανικού χρηματιστηρίου, με τη μετοχή της εταιρείας να επανέρχεται σε θετικό έδαφος (+0,50%), εξαλείφοντας τις πρωινές απώλειες.  

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή