ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Τζόνσον: «Κανόνας τον έξι» στις συναθροίσεις

tzonson-kanonas-ton-exi-stis-synathroiseis-561072388

Τον νέο «κανόνα των έξι», με βάση τον οποίο θα επιτρέπεται στο εξής να συγκεντρώνονται στον ίδιο χώρο μόνο έξι άνθρωποι που προέρχονται από διαφορετικά νοικοκυριά, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός είπε ότι παραμένει αισιόδοξος πως «ορισμένες πλευρές της ζωής» θα έχουν επιστρέψει στο φυσιολογικό μέχρι τα Χριστούγεννα.

Ο κ. Τζόνσον δήλωσε πως επιθυμεί τη διεξαγωγή εκτεταμένων τεστ σε όλη τη Βρετανία μέχρι την άνοιξη, για να μπορέσουν οι πολίτες «να ζήσουν πιο κανονικές ζωές».

Σε συνέντευξη Τύπου, ο κ. Τζόνσον είπε ότι επιθυμεί γρηγορότερα και ευκολότερα τεστ σε όλη τη χώρα, προκειμένου να λαμβάνονται περισσότερα δείγματα και να επιτραπεί σε μέρη όπως τα θέατρα να ανοίξουν ξανά. Είπε ότι το σχέδιο θα εφαρμοστεί στη βόρεια Αγγλία από τον επόμενο μήνα.

«Το σχέδιό μας θα απαιτήσει μια τεράστια συνεργατική προσπάθεια από την κυβέρνηση, τις επιχειρήσεις, από επαγγελματίες της δημόσιας υγείας, επιστήμονες» είπε.

Στην ίδια συνέντευξη Τύπου, ο αρχίατρος της Αγγλίας Κρις Γουίτι σημείωσε πως οι νέοι περιορισμοί σε ό,τι αφορά τις συναθροίσεις πολιτών στην Αγγλία είναι απίθανο να αρθούν σε δύο με τρεις εβδομάδες.

Με πληροφορίες από Reuters