Συνελήφθη Ρώσος υφυπουργός για υπεξαίρεση

Συνελήφθη Ρώσος υφυπουργός για υπεξαίρεση

40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη σύλληψη του Ρώσου υφυπουργού Ενέργειας Ανατόλι Τίχονοφ προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές της χώρας με την κατηγορία της υπεξαίρεσης κρατικών κονδυλίων.

Οπως ανακοίνωσε η Ανακριτική Επιτροπή, ο Τίχονοφ και άλλα τρία άτομα συνελήφθησαν με την κατηγορία της υπεξαίρεσης 603 εκατομμυρίων ρουβλίων (6.695.766 εκ. ευρώ), μετά από έρευνες που πραγματοποιήθηκαν χθες στο υπουργείο Ενέργειας.

Ο 51χρονος πολιτικος που ασχολείτο με έργα ψηφιακής τεχνολογίας στο υπουργείο, ήταν ένας από τους οκτώ υφυπουργούς Ενέργειας, με υπουργό τον Αλεξάντρ Νόβακ.

Ο Τίχονοφ διετέλεσε επικεφαλής της Ρωσικής Υπηρεσίας Ενέργειας (REA), η οποία υπάγεται στο υπουργείο Ενέργειας, κατά το χρονικό διάστημα 2014-2019, ενώ προτάθηκε για την θέση του υφυπουργού Ενέργειας τον τελευταίο χρόνο.

Η Ανακριτική Επιτροπή ανακοίνωσε ότι τα κονδύλια που υπεξαιρέθηκαν, προορίζονταν για την ανάπτυξη ψηφιακών συστημάτων στην Ρωσική Υπηρεσία Ενέργειας (REA).

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ, Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή