Η εγγονή στον παππού, η κόρη σε περιοδεία

Η εγγονή στον παππού, η κόρη σε περιοδεία

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ξεκίνησε την προεκλογική της περιοδεία η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας Τζασίντα Αρντερν, με πρώτη στάση την αγροτική πόλη Μόρινσβιλ του Γουαϊκάτο, όπου ζουν οι γονείς της. Οι επαναπρογραμματισμένες γενικές εκλογές της χώρας, οι οποίες θα διεξαχθούν στις 17 Οκτωβρίου, χαρακτηρίζονται από πρωτοφανείς συνθήκες, με τους ηγέτες των κομμάτων να συμμετέχουν στις προεκλογικές τους εκστρατείες φορώντας μάσκες και τηρώντας κοινωνικές αποστάσεις. Εξίσου πρωτόγνωρη ήταν και η έναρξη της εκστρατείας της 40χρονης πρωθυπουργού, η οποία πέρασε το πρώτο βράδυ στο σπίτι των γονιών της και άφησε τη μικρή της κόρη στους παππούδες της για να την προσέχουν όσο εκείνη θα περιοδεύει.

Η Αρντερν κοινοποίησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μια φωτογραφία εν ώρα εργασίας από το μικρό γραφείο του πατρικού της σπιτιού. «Βρίσκομαι στη Μόρινσβιλ, όπου μεγάλωσα, για να περάσω λίγο χρόνο με τους γονείς μου, καθώς βοηθούν τον Κλαρκ και εμένα με την κόρη μας, Νέβε, για τις επόμενες ημέρες», δήλωσε η πρωθυπουργός, η οποία προγραμματίζει να επισκεφτεί την τοποθεσία της καταστροφικής ηφαιστειακής έκρηξης που έλαβε χώρα το περασμένο έτος. Ο πατέρας της πρωθυπουργού, Ρος, είναι διπλωμάτης της υπηρεσίας εξωτερικών της Νέας Ζηλανδίας και στο παρελθόν έχει δηλώσει πως ο ίδιος και η σύζυγός του είναι πρόθυμοι να στηρίξουν με κάθε τρόπο 
την κόρη τους.

Η πανδημία και οι επιπτώσεις της στην οικονομία και το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης αναμένεται να μονοπωλήσουν την ατζέντα των γενικών εκλογών, η ημερομηνία των οποίων έχει ήδη μετατεθεί κατά μερικές εβδομάδες λόγω του ξεσπάσματος νέων κρουσμάτων στην πόλη Οκλαντ. Πέρα από τον σχηματισμό της νέας Βουλής, οι Νεοζηλανδοί πολίτες θα κληθούν να απαντήσουν επίσης σε δύο δημοψηφίσματα, που αφορούν τις νομιμοποιήσεις της ιατρικής ευθανασίας και της κάνναβης. 

Οι πολιτικοί αναλυτές προβλέπουν πως το Εργατικό Κόμμα της Αρντερν θα κερδίσει με ευκολία τις επικείμενες εκλογές, φλερτάροντας μάλιστα με την πιθανότητα αυτοδυναμίας. Η προσέγγισή της στην πολιτική, καθώς και ο επιτυχημένος περιορισμός της πανδημίας από την κυβέρνηση, έχει χαρίσει ιδιαίτερη δημοφιλία στην πρωθυπουργό, με τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις να δείχνουν προβάδισμα αρκετών μονάδων για το Εργατικό Κόμμα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή