Καναδάς: Ματαίωση πτήσης λόγω παιδιού χωρίς μάσκα

Καναδάς: Ματαίωση πτήσης λόγω παιδιού χωρίς μάσκα

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εγχώρια πτήση στον Καναδά ματαιώθηκε την Τετάρτη λόγω παιδιού που δε φορούσε μάσκα, όπως μετέδωσε το BBC.

Η πτήση της εταιρίας WestJet από το Κάλγκαρι στο Τορόντο ακυρώθηκε και οι επιβάτες θα ταξιδέψουν σε πτήση την Πέμπτη καθώς η εταιρία έσπευσενα καλέσει την αστυνομία στο αεροσκάφος για μια οικογένεια που φέρεται να αντιδρούσε στη χρήση μάσκας από τις κόρες της, σύμφωνα με τη WestJet, ενώ ο πατέρας κάνει λόγο για υπερβολική και πέρα από τον νόμο συμπεριφορά του πληρώματος.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι αεροσυνοδοί είπαν ότι η πόρτα του αεροσκάφους δε θα έκλεινε μέχρι η τριών ετών μεγαλύτερη κόρη της οικογένειας να φορέσει μάσκα, ενώ εκείνη κατανάλωνε κάποιο σνακ πριν την απογείωση. Παράλληλα ζήτησαν να φορέσει μάσκα και η μικρότερη κόρη, ηλικίας 19 μηνών.

Στην αρχική άρνηση της οικογένειας -σύμφωνα με την εταιρία- να συμμορφωθεί, το πλήρωμα ανέβαλε την απογείωση και κάλεσε την αστυνομία να κατεβάσει την οικογένεια από το αεροπλάνο. Φθάνοντας η αστυνομία βρήκε την τριετή κόρη να φορά μάσκα και την αδελφή της να έχει ξεσπάσει σε φωνές και κλάματα αρνούμενη να φορέσει τη δική της, ενώ αργότερα έκανε και εμετό.

Η πλευρά της οικογένειας τονίζει ότι ο καναδικός νόμος δεν υποχρεώνει παιδιά κάτω των 24 μηνών να φορούν μάσκα στην πτήση, ενώ η αστυνομία δεν πείραξε την οικογένεια.

Η WestJet δήλωσε ότι μετά την κατάσταση που δημιουργήθηκε το πλήρωμα δεν ήταν σε θέσει να πετάξει και έτσι ακυρώθηκε η πτήση. Πάντως σε βίντεο κινητού τηλεφώνου φαίνονται και ακούγονται άλλοι επιβάτες να αποδοκιμάζουν το πλήρωμα.

Πηγή: BBC

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή