ΚΟΣΜΟΣ

«Θύμα» Ρώσων χάκερ ο Τζο Μπάιντεν;

thyma-roson-chaker-o-tzo-mpainten-561074008

Στο στόχαστρο Ρώσων χάκερ φέρεται να έχει μπει η προεκλογική καμπάνια του υποψηφίου των Δημοκρατικών για την αμερικανική προεδρία, Τζο Μπάιντεν, με το περιστατικό να επαναφέρει στο προσκήνιο την ανάμιξη ξένου δακτύλου στην εκλογική διαδικασία των ΗΠΑ.

Η Microsoft έστειλε πρόσφατα ειδοποίηση σε μια από τις εταιρείες που συμμετέχουν στην προεκλογική καμπάνια του Τζο Μπάιντεν ότι αποτελεί πιθανό στόχο Ρώσων χάκερ, όπως μεταδίδει το Reuters, επικαλούμενο εμπιστευτικές πηγές. Οι προσπάθειες κυβερνοεπίθεσης αφορούν την SKDKnickerbocker, εταιρεία διοργάνωσης προεκλογικών εκστρατειών και υπηρεσιών επικοινωνίας, η οποία τους δύο τελευταίους μήνες συνεργάζεται με τον Μπάιντεν και άλλα στελέχη των Δημοκρατικών, αναφέρουν οι πηγές.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, οι χάκερ δεν κατάφεραν να αποκτήσουν πρόσβαση στα δίκτυα της εταιρείας, καθώς διαθέτουν ισχυρά «τείχη» ασφαλείας. «Δεν υπήρξε κάποια παραβίαση δεδομένων», ανέφερε στο Reuters ανώνυμη πηγή. 

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πέσκοφ αρνήθηκε κατηγορηματικά τις κατηγορίες περί ανάμιξης της Μόσχας στις αμερικανικές εκλογές. Η Ρωσία αρνείται επανειλημμένως ανάμιξη μέσω κυβερνοεπιθέσεων σε εκλογές άλλων χωρών.

Οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών κρούουν τον κώδωνα για ενδεχόμενες προσπάθειες ανάμιξης στην εκλογική διαδικασία του Νοεμβρίου από ξένες κυβερνήσεις.