40.000 εθελοντές θα εμβολιασθούν με το ρωσικό εμβόλιο κατά του κορωνοϊού

40.000 εθελοντές θα εμβολιασθούν με το ρωσικό εμβόλιο κατά του κορωνοϊού

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εμβολιασμό περίπου 40.000 εθελοντών θα περιλαμβάνει η τρίτη φάση των κλινικών δοκιμών του ρωσικού εμβολίου Sputnik-V,δήλωσε χαρακτηριστικά ο Κιρίλ Ντμίτριεφ, πρόεδρος του Ρωσικού Ταμείου Άμεσων Επενδύσεων (Russian Direct Investment Fund-RDIF), το οποίο χρηματοδοτεί την ανάπτυξη του εμβολίου κατά του νέου κορωνοϊού.

«Συνεχίζονται οι εγγραφές για 40.000 εθελοντές που θα συμμετάσχουν στις κλινικές δοκιμές , ενώ μέχρι σήμερα έχουν δηλώσει συμμετοχή 36.000 εθελοντές . Δηλαδή στη πραγματικότητα σε διάστημα λιγότερο της μιας εβδομάδας έχουμε σχεδόν διαμορφώσει το δείγμα των 40.000 εθελοντών», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ντμίτριεφ.

Κλινικές δοκιμές θα πραγματοποιηθούν επίσης στη Μέση Ανατολή, στη Βραζιλία , στην Ινδία, στο Μεξικό και σε άλλες χώρες, ενώ τα αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών για τις 25-30.000 εθελοντές θα είναι έτοιμα τον Οκτώβριο.

Το RDIF συμφώνησε για την παραγωγή 500 εκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου Sputnik-V, δήλωσε ο Ντμίτριεφ, λέγοντας πως παραμένει ανοιχτό να υπογράψει νέες συμφωνίες για την παραγωγή του ρωσικού εμβολίου στο εξωτερικό.

Η Βραζιλία, όπως δήλωσε ο ίδιος, θα αγοράσει επιπλέον 50 εκατομμύρια δόσεις του ρωσικού εμβολίου, εκτιμώντας ότι οι πρώτες παρτίδες μπορεί να φθάσουν στη Βραζιλία τον Νοέμβριο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, TASS

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή