Υπόθεση Ναβάλνι: Η Μόσχα ζητεί παρουσία Ρώσων ερευνητών στο Βερολίνο

Υπόθεση Ναβάλνι: Η Μόσχα ζητεί παρουσία Ρώσων ερευνητών στο Βερολίνο

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πρόσθετο αίτημα προς τις γερμανικές αρχές αναφορικά με την υπόθεση του αντιπολιτευόμενου πολιτικού Αλεξέι Ναβάλνι, ετοιμάζει το ρωσικό υπουργείο Εσωτερικών.

Οπως μετέδωσετο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, διατυπώνεται αίτημα για να υπάρχει παρουσία Ρώσων ερευνητών όταν οι γερμανοί εμπειρογνώμονες ανακρίνουν τον Ναβάλνι για να λάβουν εξηγήσεις.

Υπενθυμίζεται πως το Κρεμλίνο θεωρεί a priori λανθασμένες και απαράδεκτες τις αναφορές περί συμμετοχής κάποιων Ρώσων αξιωματούχων στο περιστατικό που σχετίζεται με τον Ναβάλνι.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ, η Ρωσία δεν έχει καμία επίσημη ενημέρωση για την κατάσταση της υγείας του Ναβάλνι, αλλά ούτε και για το ότι έχει ανακτήσει τις αισθήσεις του, λέγοντας ότι αυτές είναι πληροφορίες των ΜΜΕ και όχι επίσημη πληροφόρηση.

Το Κρεμλίνο, σύμφωνα με τον Πεσκόφ, θα ήθελε η Γερμανία να παραδώσει στη Ρωσία στοιχεία για την κατάσταση του Ναβάλνι και δεν αντιλαμβάνεται γιατί προέκυψαν δυσκολίες σ’ αυτό το ζήτημα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ, TASS

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή