Απαγόρευσε τη χρήση δακρυγόνων ο δήμαρχος του Πόρτλαντ

Απαγόρευσε τη χρήση δακρυγόνων ο δήμαρχος του Πόρτλαντ

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο δήμαρχος του Πόρτλαντ όπου εδώ και περισσότερες από 100 ημέρες πραγματοποιούνται διαδηλώσεις κατά της αστυνομικής βίας, απαγόρευσε την Πέμπτη επισήμως στην αστυνομία να κάνει χρήση δακρυγόνων για τη διατήρηση της τάξης.

Ο Τεντ Γουίλερ, ένας Δημοκρατικός, δέχθηκε και ο ίδιος δακρυγόνα όταν συμμετείχε σε διαδήλωση κατά της παρουσίας ομοσπονδιακών δυνάμεων στο Πόρτλαντ.

Παρά το γεγονός ότι απαγόρευσε τη χρήση δακρυγόνων, ο Γουίλερ τόνισε ότι εξακολουθεί να αναμένει η αστυνομία να αντιδρά ώστε να αποτρέπει τη βία και τους βανδαλισμούς. Από τον Μάιο όταν ξεκίνησαν οι διαδηλώσεις, μετά τον θάνατο από ασφυξία κατά την προσαγωγή του του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ από λευκούς αστυνομικούς, έχουν συλληφθεί εκατοντάδες άνθρωποι.

«Περιμένω από την αστυνομία να συλλαμβάνει όσους διαπράττουν αδικήματα. Αναμένω από τον γενικό εισαγγελέα να προσάγει όσους διαπράττουν αδικήματα», τόνισε ο Γουίλερ.

«Εχει έρθει η ώρα να μειώσουμε όλοι τη βία στην κοινότητά μας. Θέλουμε όλοι αλλαγή (…) δικαιοσύνη για τους μαύρους και τους ανθρώπους κάθε φυλής», πρόσθεσε και εξήγησε πως για τον λόγο αυτό «ως επικεφαλής της αστυνομίας, δίνω εντολή με άμεση ισχύ και μέχρι νεοτέρας στην αστυνομία του Πόρτλαντ να σταματήσει να χρησιμοποιεί δακρυγόνα για τη διατήρηση της τάξης».

«Τις τελευταίες εκατό ημέρες» οι αστυνομικοί της πόλης «χρησιμοποίησαν όλοι δακρυγόνα (…) Χρειαζόμαστε κάτι άλλο. Το χρειαζόμαστε τώρα», κατέληξε.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ, AFP

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή