Πύρινη κόλαση στην πολιτεία του Ορεγκον

Πύρινη κόλαση στην πολιτεία του Ορεγκον

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μισό εκατομμύριο κάτοικοι της πολιτείας του Ορεγκον, δηλαδή πάνω από το 10% του συνολικού πληθυσμού της πολιτείας, αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τα σπίτια του έπειτα από εντολή εκκένωσης, εξαιτίας των άνευ προηγουμένου πυρκαγιών που μαίνονται στη Δυτική Ακτή των ΗΠΑ. Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Διαχείρισης Εκτακτης Ανάγκης υπολόγισε ότι τουλάχιστον 600 σπίτια κάηκαν από την πυρκαγιά που ξέσπασε στην πόλη Ασλαντ και εξαπλώθηκε μέσω του Φοίνιξ.

Παρότι οι Αρχές της πολιτείας του Ορεγκον δεν έχουν δημοσιεύσει ακόμη τον ακριβή αριθμό των θανάτων από τις πυρκαγιές, τουλάχιστον τέσσερις ανθρώπινες απώλειες έχουν ήδη επιβεβαιωθεί. Σύμφωνα με τον επικεφαλής της αστυνομίας της Ασλαντ, Τίγκε Ο’ Μίρα, ο αριθμός των νεκρών αναμένεται να ανεβεί, καθώς τα σωστικά συνεργεία εξακολουθούν να ψάχνουν στα συντρίμμια σπιτιών που τυλίχθηκαν στις φλόγες κατά τη διάρκεια της χαοτικής εκκένωσης κατοικημένων περιοχών που βρέθηκαν στην πορεία της πυρκαγιάς. Οι αξιωματούχοι της πολιτείας δηλώνουν σοκαρισμένοι από τον αριθμό των ταυτόχρονων εστιών που ξέσπασαν, οι οποίες έφθασαν τις 37 την Πέμπτη. Η κυβερνήτης Κέιτ Μπράουν δήλωσε πως ήδη έχουν καεί περισσότερα από 900.000 στρέμματα γης – έκταση που ξεπερνά σε μέγεθος ολόκληρη την πολιτεία του Ρόουντ Αϊλαντ και αντιστοιχεί στο διπλάσιο έδαφος που καίγεται ετησίως, κατά μέσον όρο, στην πολιτεία λόγω πυρκαγιών.

Οι αξιωματούχοι που αγωνίζονται να αντιμετωπίσουν τις καταστροφικές πυρκαγιές της Δυτικής Ακτής καλούνται, επίσης, να απαντήσουν στη συνωμοσιολογία που οργιάζει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και η οποία αποδίδει τις φωτιές σε αντιφασίστες ακτιβιστές εμπρηστές. Παρά τις προσπάθειές τους να πείσουν τους χρήστες να επαληθεύσουν αντίστοιχες πληροφορίες πριν τις κοινοποιήσουν, η παραπληροφόρηση σχετικά με την προέλευση των πυρκαγιών εξακολουθεί να εξαπλώνεται εκθετικά στο Facebook και το Τwitter.

Αρκετές υπηρεσίες επιβολής του νόμου στο Ορεγκον επιβεβαιώνουν πως λαμβάνουν διαρκώς τηλεφωνήματα σχετικά με φήμες περί εμπρηστών ακτιβιστών. Την Πέμπτη, δημοσιογράφοι που κάλυπταν τις πυρκαγιές κοντά στην πόλη Μολάλα, ανέφεραν πως αντιμετώπισαν μια ομάδα ένοπλων πολιτών που διαμαρτύρονταν για την υποτιθέμενη ύπαρξη ομάδας ακτιβιστών εμπρηστών στην περιοχή. Οι φήμες φαίνεται πως ξεκίνησαν την Τετάρτη το βράδυ, λόγω μιας κοινοποίησης του αστυνομικού γραφείου του Πόρτλαντ, που προειδοποιούσε για τον κίνδυνο πυρκαγιάς κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή