Συγκέντρωση Τραμπ σε κλειστό χώρο παρά τις συστάσεις

Συγκέντρωση Τραμπ σε κλειστό χώρο παρά τις συστάσεις

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προεκλογική συγκέντρωση σε κλειστό χώρο, παρά τις προειδοποιήσεις των ειδικών, πραγματοποίησε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στη Νεβάδα, το βράδυ της Κυριακής.

Ο κ. Τραμπ εξαπέλυσε εκ νέου πυρά εναντίον του πρώην αντιπροέδρου Τζο Μπάιντεν, υποστηρίζοντας πως αν κερδίσει ο υποψήφιος των Δημοκρατικών στις εκλογές, τότε «κερδίζει ο όχλος».

Ο κ. Μπάιντεν έχει ασκήσει επικρίσεις κατά του κ. Τραμπ για τη διοργάνωση εκδηλώσεων όπου υπάρχει κίνδυνος διασποράς του κορωνοϊού.

Από πλευράς Τραμπ, η εκδήλωση στο Χέντερσον της Ναβάδα παρουσιάστηκε ως άσκηση του δικαιώματος των πολιτών για ειρηνική συνάθροιση, παρά τις εντολές των τοπικών αρχών που απαγορεύουν τις συναθροίσεις άνω των 50 ατόμων σε εσωτερικούς χώρους.

«Εάν μπορούν δεκάδες χιλιάδες άτομα να διαμαρτύρονται στους δρόμους, να πηγαίνουν σε ένα καζίνο ή να βάζουν φωτιές σε επιχειρήσεις σε ταραχές, μπορούν να συγκεντρωθούν ειρηνικά στο πλαίσιο του Συντάγματος για να ακούσουν τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών», δήλωσε ο εκπρόσωπος της εκστρατείας Τραμπ, Τιμ Μάρτοφ.

Σύμφωνα με το επιτελείο του Αμερικανού προέδρου, οι συμμετέχοντες θα υποβάλλονταν σε θερμομέτρηση πριν από την είσοδο και επρόκειτο να τους δοθεί μάσκα, την οποία πάντως αρκετοί δεν φορούσαν.

Πηγή: Reuters

Διαβάστε επίσης:

Μπλούμπεργκ: 100 εκατ. δολάρια για τη στήριξη του Μπάιντεν

Ο Τραμπ γνώριζε από νωρίς την επικινδυνότητα του ιού

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή