ΗΠΑ: Οι πυρκαγιές αναζωπυρώνουν την πολιτική συζήτηση για την κλιματική αλλαγή

ΗΠΑ: Οι πυρκαγιές αναζωπυρώνουν την πολιτική συζήτηση για την κλιματική αλλαγή

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την Καλιφόρνια αναμένεται να επισκεφθεί σήμερα ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, προκειμένου να ενημερωθεί για τις πυρκαγιές που πλήττουν τις δυτικές ΗΠΑ. Την ίδια ώρα ο πολιτικός του αντίπαλος και Δημοκρατικός υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, αναμένεται να αναφερθεί στο θέμα στη διάρκεια ομιλίας του στο Ντέλαγουερ, φέρνοντας το ζήτημα της κλιματικής αλλαγής στο προσκήνιο της προεκλογικής του εκστρατείας.

Κατά την επίσκεψή του στην Καλιφόρνια, ο Αμερικανός πρόεδρος θα επισκεφθεί το πάρκο McClellan, όπου θα συναντηθεί με τοπικούς και ομοσπονδιακούς αξιωματούχους. Ο Τραμπ, ο οποίος το 2017 ανακοίνωσε την απόσυρση των ΗΠΑ από τη συμφωνία του Παρισιού για την κλιματική αλλαγή, υποστηρίζει ότι η κακή διαχείριση των δασών ευθύνεται για τις φονικές πυρκαγιές που μαίνονται στην δυτική Ακτή.

Από την πλευρά τους οι Δημοκρατικοί εστιάζουν στις δυσμενείς επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής και ο Μπάιντεν αναμένεται να αναδείξει την πτυχή αυτή στην ομιλία του. Ο αντίπαλος του Τραμπ στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ έχει «σηκώσει» την κλιματική αλλαγή ψηλά στη λίστα με τις μεγαλύτερες κρίσεις που αντιμετωπίζουν οι ΗΠΑ, μαζί με την πανδημία του κορωνοϊού.

Όπως ανακοινώθηκε την Κυριακή από τους επιτελείς της προεκλογικής του καμπάνιας, «ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ θα μιλήσει για την απειλή που εγείρουν τα ακραία καιρικά φαινόμενα, πώς αυτά προκαλούνται και θα υπογραμμίσει την επείγουσα ανάγκη αντιμετώπισης της κλιματικής κρίσης».

Η καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής θεωρείται ζήτημα – κλειδί για την ενεργοποίηση των νεαρών, αλλά και των φιλο-προοδευτικών ψηφοφόρων, τους οποίους ο Μπάιντεν θέλει να κινητοποιήσει εν όψει των εκλογών του Νοεμβρίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή