Ο Τραμπ εγείρει ξανά ζήτημα τρίτης θητείας του

Ο Τραμπ εγείρει ξανά ζήτημα τρίτης θητείας του

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την προοπτική διεκδίκησης και τρίτης θητείας στον Λευκό Οίκο, πέραν των συνταγματικώς επιτρεπόμενων δύο θητειών, εγείρει και πάλι ο Ντόναλντ Τραμπ, αυξάνοντας τις ανησυχίες περί διάθεσης εκτροπής από τον Αμερικανό πρόεδρο.

Ο κ. Τραμπ είπε σε συγκέντρωση που έκανε το Σαββατοκύριακο στη Νεβάδα ότι σε δύο μήνες θα νικήσει στην κρίσιμη αυτή πολιτεία και τότε «θα διαπραγματευτούμε, σωστά; Διότι με βάση το πώς μας μεταχειρίστηκαν πιθανόν να δικαιούμαστε και τέσσερα επιπλέον χρόνια.»

Ο κ. Τραμπ είχε αναφερθεί σε τρίτη θητεία και σε συγκέντρωση οπαδών του τον Αύγουστο στο Ουισκόνσιν. Πηγές από το περιβάλλον του είχαν ισχυριστεί ότι ο… πρόεδρος αστειευόταν, σε μια προσπάθεια άμβλυνσης των εντυπώσεων, ωστόσο ο ίδιος επαναφέρει τώρα το θέμα, πράγμα που δείχνει ότι αποτελεί για πραγματική του πρόθεση.

Η πλειοψηφία των ψηφηφόρων του αντιπάλου του κ. Τραμπ, Τζο Μπάιντεν -που προηγείται σε όλες τις δημοσκοπήσεις- δηλώνει ότι φοβάται πως ο πρόεδρος θα αρνηθεί να παραδώσει ομαλά την εξουσία ότι σε περίπτωση ήττας του.

Πηγή: Daily Mail

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή