Πούτιν: Δάνειο 1,5 δισ. δολαρίων θα λάβει το Μινσκ από τη Μόσχα

Πούτιν: Δάνειο 1,5 δισ. δολαρίων θα λάβει το Μινσκ από τη Μόσχα

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε στον Λευκορώσο ομόλογο του, Αλεξάντρ Λουκασένκο, ότι η Ρωσία θα προχωρήσει στη χορηγία δανείου ύψους 1,5 δισεκατομμυρίου δολαρίων στη Λευκορωσία, βοηθώντας έτσι τον λευκορωσικό λαό να εξέλθει της κρίσης μόνος του, χωρίς ξένες παρεμβάσεις.

Σε δηλώσεις του από τις συνομιλίες που οι δύο ηγέτες είχαν στο Σότσι, ο Πούτιν εξέφρασε την άποψη ότι η πρόταση του Λουκασένκο για συνταγματική αναθεώρηση ήταν λογική και έγκαιρη.

Στα τέλη Αυγούστου, ο Λουκασένκο είχε δηλώσει ότι η Λευκορωσία θα διεξάγει συνομιλίες με την Ρωσία για την αναχρηματοδότηση του κρατικού χρέους της χώρας του με δάνειο ύψους 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων. Ο Ρώσος υπουργός Οικονομικών Αντόν Σιλουάνοφ είχε δηλώσει στη συνέχεια ότι μεταξύ των δύο υπουργείων συζητούνται οι όροι και το ύψος του δανείου.

Ο υπουργός Οικονομικών της Λευκορωσίας Γιούρι Σελιβέρστοφ είχε δηλώσει ότι το τρέχον έτος η Λευκορωσία πρέπει να αποπληρώσει ποσό ύψους 3,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων, εκ των οποίων 2 δισ. δολάρια έχουν ήδη αποπληρωθεί. Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών της Λευκορωσίας, τον Ιούλιο του 2020 το χρέος της Λευκορωσίας ανέρχονταν στα 18 δισ. δολάρια.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, TASS, REUTERS

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή