Εθελοτυφλεί για τις πυρκαγιές ο Ντόναλντ Τραμπ

Εθελοτυφλεί για τις πυρκαγιές ο Ντόναλντ Τραμπ

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Καθώς επισκεπτόταν την Καλιφόρνια προκειμένου να ενημερωθεί από τις τοπικές αρχές για τις αλυσιδωτές πυρκαγιές που έχουν καταστρέψει τεράστιες εκτάσεις στη Δυτική Ακτή των ΗΠΑ, ο Ντόναλντ Τραμπ έγινε στόχος έντονων επικρίσεων από τους Δημοκρατικούς λόγω της επίμονης άρνησής του να πάρει στα σοβαρά τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής.

«Αν δοθούν σε έναν πυρομανή του κλίματος τέσσερα χρόνια παραπάνω στον Λευκό Οίκο, πώς θα μπορεί να εκπλήσσεται κανείς όταν η Αμερική θα καίγεται ακόμη περισσότερο;» αναρωτήθηκε ο προεδρικός υποψήφιος των Δημοκρατικών Τζο Μπάιντεν στη διάρκεια ομιλίας του, στο Ουίλμινγκτον του Ντελάγουερ. «Είναι πραγματική τρέλα αυτή τη στιγμή, που οι κοινότητές μας αντιμετωπίζουν κοσμικών διαστάσεων προκλήσεις, με ολόκληρη τη Δυτική Ακτή στις φλόγες, να έχουμε έναν πρόεδρο ο οποίος αρνείται ότι δεν πρόκειται για τυχαίες πυρκαγιές, αλλά για επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής», δήλωσε ο κυβερνήτης της πολιτείας Ουάσιγκτον, Τζέι Ινσλι. 

Λίγο αργότερα ο Ντόναλντ Τραμπ επισκέφθηκε την Καλιφόρνια για να ενημερωθεί από τον κυβερνήτη Γκάβιν Νιούσομ και συνεργάτες του για τις καταστροφές που αφήνουν πίσω τους οι πυρκαγιές. Οταν ο επικεφαλής της πολιτειακής υπηρεσίας για τους φυσικούς πόρους, Ουέιντ Κράουφουτ, τόνισε την ανάγκη αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής, ο Τραμπ υποστήριξε ότι «θα αρχίσει να πέφτει η θερμοκρασία» (του πλανήτη). «Μακάρι η επιστήμη να συμφωνούσε μαζί σας», παρατήρησε ο συνομιλητής του, αλλά ο Τραμπ ήταν αμετακίνητος: «Λοιπόν, δεν νομίζω ότι οι επιστήμονες γνωρίζουν πραγματικά τι συμβαίνει», επέμεινε.

Στο μεταξύ, ο δισεκατομμυριούχος Μάικλ Μπλούμπεργκ, ο οποίος διεκδίκησε ανεπιτυχώς το χρίσμα των Δημοκρατικών, έκανε γνωστό ότι θα δαπανήσει τουλάχιστον 100 εκατ. δολάρια από την προσωπική του περιουσία για να στηρίξει την καμπάνια του Μπάιντεν στην κρίσιμη, διαφιλονικούμενη πολιτεία της Φλόριντα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή