Ιταλοί επιστήμονες: Ο κορωνοϊός πλήττει σειρά οργάνων, ανάμεσά τους ο εγκέφαλος

Ιταλοί επιστήμονες: Ο κορωνοϊός πλήττει σειρά οργάνων, ανάμεσά τους ο εγκέφαλος

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επιστήμονες από το ιταλικό εργαστήριο της Πομέτσια, το οποίο συνεργάζεται με το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης για την παρασκευή εμβολίου, τονίζουν ότι «το κύριο χαρακτηριστικό της Covid-19 είναι η δυνατότητα του ιού να πλήττει σειρά οργάνων, συμπεριλαμβανομένου και του εγκεφάλου».

Από τα κύρια συμπτώματα που παρατηρούνται είναι μυαλγία, εγκεφαλοπάθεια και εκτεταμένος πόνος στο κεφάλι.

Σύμφωνα με επιστημονική έρευνα που πραγματοποιήθηκε, στο Μιλάνο, «οι νευρολόγοι μπορούν να παίξουν σημαντικό ρόλο στην διαχείριση της πανδημίας και στην πρόοδο των προσπαθειών που βρίσκονται σε εξέλιξη».

Να σημειωθεί ότι στην Ιταλία καταγράφηκαν 1.229 κρούσματα κορωνοϊού και σημειώθηκαν εννέα θάνατοι, τις τελευταίες 24 ώρες, ενώ διεξήχθησαν εβδομήντα πέντε χιλιάδες τεστ.

Χθες τα κρούσματα ήταν 1.008 και οι νεκροί από τον ιό 14.

Στις εντατικές μονάδες θεραπείας της χώρας βρίσκονται 201 ασθενείς. Σε κατ΄οίκον περιορισμό βρίσκονται 37.287 και 222.000 άνθρωποι έχουν εισαχθεί στο νοσοκομείο.

Σήμερα, τα περισσότερα κρούσματα καταγράφονται στην Λομβαρδία (176), στην ευρύτερη περιοχή της Γένοβας (141) και στην περιφέρεια Λάτιο, με πρωτεύουσα την Ρώμη (19).

 

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή