ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: 80χρονος αγνοούμενος εμφανίστηκε στη συνέντευξη Τύπου για τον εντοπισμό του

vretania-80chronos-agnooymenos-emfanistike-sti-synenteyxi-typoy-gia-ton-entopismo-toy-561080371

Tην ασφαλή επιστροφή ενός 80χρονου Άγγλου που είχε εξαφανιστεί κατά τη διάρκεια πεζοπορίας γιόρτασε η οικογένειά του, καθώς ο ίδιος εμφανίστηκε στη συνέντευξη Τύπου που διοργανώθηκε στο πλαίσιο των προσπαθειών για τον εντοπισμό του.

Σύμφωνα με το CNN, η εξαφάνιση του Χάρι Χάρβεϊ δηλώθηκε στις αρχές στις 6 Σεπτεμβρίου, αφού είχε χωρίσει από την ομάδα με την οποία έκανε πεζοπορία κατά τη διάρκεια χαλαζόπτωσης στο Yorkshire Dales, στα βορειοανατολικά της Αγγλίας.

Η αστυνομία, η Βασιλική Πολεμική Αεροπορία (RAF) και τα μέλη της ομάδας ορεινής διάσωσης πέρασαν τέσσερις μέρες αναζητώντας τον 80χρονο, ο οποίος είναι έμπειρος πεζοπόρος. Πριν από τη συνέντευξη Τύπου που είχε προγραμματιστεί για να ζητηθεί η βοήθεια του κόσμου στην εύρεση του, ένας φωτογράφος άγριας φύσης εντόπισε τον Χάρβεϊ και επικοινώνησε με τους διασώστες.

Μέχρι να μαζέψω τον εξοπλισμό μου σκοτείνιασε, είπε στη συνέντευξη Tύπου ο κ. Χάρβεϊ και σημείωσε ότι αποφάσισε να περάσει στο «σχέδιο Β» βρίσκοντας κάπου ασφαλές μέρος για να στήσει τη σκηνή του.

«Είχα τρεις πολύ καλές άγριες νύχτες σε σκηνή, ήμουν μόνος μου είχα όμως όλα όσα χρειαζόμουν», είπε. «Το μόνο πρόβλημα είναι ότι έχω πολύ όρεξη… και όταν πεινάω πρέπει να φάω κάτι αλλιώς δεν μπορώ να κάνω τίποτα» συμπλήρωσε.

Οι συγγενείς του Χάρι Χάρβεϊ ήταν λιγότερο ενθουσιασμένοι για την εμπειρία του. Η νύφη του είπε στη συνέντευξη Τύπου: «Εκείνος πέρασε πολύ ωραία, εμείς ζήσαμε έναν εφιάλτη».

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, CNN