Ν. Κορέα: Αύξηση αυτοκτονιών λόγω των συνεπειών του κορωνοϊού

Ν. Κορέα: Αύξηση αυτοκτονιών λόγω των συνεπειών του κορωνοϊού

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μεγάλη αύξηση σημειώνουν τα μεγέθη αυτοκτονιών και αυτοτραυματισμών στη Νότια Κορέα καθώς οι επιπτώσεις του κορωνοϊού όπως η μείωση των εισοδημάτων, η εργασιακή ανασφάλεια και η συνεχιζόμενη κοινωνική αποστασιοποίηση οδηγούν σε κρίση ψυχικής υγείας στην ασιατική χώρα.

Τα κρατικά στατιστικά στοιχεία δείχνουν ότι ο αριθμός των Νοτιοκορεατών πολιτών που αυτοτραυματίστηκαν εκουσίως στο πρώτο εξάμηνο του 2020 αυξήθηκε κατά 36% σε ετήισια βάση. Πάνω από 595.000 άνθρωποι έλαβαν θεραπεία για κατάθλιψη, περισσότεροι κατά 5,8% απο το πρώτο εξάμηνο του 2019, ενώ και οι αριθμοί αυτοκτονιών είναι σε άνοδο.

Ιδιαιτέρως τα στοιχεία για αυτοκτονίες γυναικών ηλικίας 17-29 ετών προξενούν μεγάλη ανησυχία, με 1.924 θανάτους της ηλικιακής αυτής ομάδας στο α’ εξάμηνο του έτους, δηλαδή 7% πάνω σε σχέση με πέρυσι. Τονίζεται ότι τα στοιχεία αφορούν σε θανάτους από αυτοκτονία, όχι στις απόπειρες.

«Η μεγαλύτερη ανησυχία που ακούω αφορά στο μέλλον των πολιτών σε αυτή τη δύσκολη περίοδο,» δηλώνει ο Δρ Παρκ Τσανμίν, ιδρυτής της Κεντρικής Κλινικής Ψυχικής Υγείας της Σεούλ, στην Deutsche Welle. «Από την έναρξη της πανδημίας ο κόσμος είναι όλο και πιο ανασφαλής για τις δουλειές του, βλέπει το εισόδημά του να καταποντίζεται και αυτό έχει αντίκτυπο στην καθμερινή τους ζωή,» προσθέτει.

Ειδικά τον Απρίλιο, όταν κάλπαζε η πανδημία στη Νότια Κορέα, η αύξηση των αυτοκτονιών μεταξύ των νέων γυναικών έφτασε στο 17,9% σε σχέση με τον Απρίλιο του 2019.

«Η κοινωνική αποστασιοποίηση στην Κορέα είναι κάπως διαφορετική σε σχέση με άλλες χώρες, αλλά δεν υπάρχει αμφιβολία ότι έχει οδηγήσει σε υψηλότερα επίπεδα άγχους στους πολίτες καθώς τα μέρη στα οποία μπορούν να βγουν και να συναντήσουν άλλους έχουν περιοριστεί πάρα πολύ,» λέει ο Δρ Παρκ.

Πηγή: Deutsche Welle

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή