Δίκτυο ακροδεξιών στη γερμανική αστυνομία

Δίκτυο ακροδεξιών στη γερμανική αστυνομία

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΝΤΙΣΕΛΝΤΟΡΦ. Ενα ακόμη δίκτυο ενστόλων με ναζιστικές απόψεις εντοπίστηκε στους κόλπους των γερμανικών υπηρεσιών ασφαλείας, αυτή τη φορά στην αστυνομία. Είκοσι εννέα αστυνομικοί του τμήματος του Μιλχάιμ, στο κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας, διακινούσαν εικόνες του Χίτλερ και μοντάζ που έδειχναν πρόσφυγες σε θαλάμους αερίων και δολοφονίες μαύρων. «Σήμερα δεν μπορώ πια να μιλήσω για μεμονωμένες περιπτώσεις», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών του κρατιδίου, Χέρμπερτ Ρόιλ. «Είναι ντροπή και θίγει βαθύτατα την τιμή της αστυνομίας». 

Οι 29 επικοινωνούσαν μεταξύ τους μέσα από πέντε ομάδες συζήτησης, ενώ αυτοί που μοιράζονταν το ακροδεξιό περιεχόμενο ήταν 11, με τους υπόλοιπους να κατηγορούνται επειδή δεν ανέφεραν, ως ώφειλαν, την εκτροπή. Νωρίς χθες το πρωί, αστυνομικοί έκαναν έφοδο στα σπίτια και στα γραφεία 14 από τους 29. Και οι 29 τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, ενώ ο Ρόιλ ανακοίνωσε ότι θα συνταχθεί έκθεση με θέμα τη διείσδυση της Ακροδεξιάς στις αστυνομικές δυνάμεις του κρατιδίου. 

Το περιεχόμενο των συνομιλιών αποκαλύφθηκε όταν η αστυνομία κατέσχεσε το κινητό τηλέφωνο ενός από τους 29 στο πλαίσιο έρευνας για τη διαρροή στον Τύπο πληροφοριών αναφορικά με τη δράση συμμοριών. Ο Ρόιλ θεωρεί ότι οι αστυνομικοί που ετέθησαν χθες σε διαθεσιμότητα δεν είναι οι μόνοι που παραβιάζουν τις αρχές που υπηρετούν, ωστόσο η μεγάλη πλειονότητα των 50.000 αστυνομικών υπαλλήλων του κρατιδίου «είναι απολύτως αξιοπρεπείς άνθρωποι και δημοκράτες». 

Το ζήτημα είναι υπαρκτό και σε άλλα γερμανικά κρατίδια. Στο κρατίδιο της Εσσης, ο υπουργός Εσωτερικών έχει κάνει λόγο για ακροδεξιό «δίκτυο».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή