ΚΟΣΜΟΣ

Ινδονησία: Η πανδημία και το στίγμα των θετικών στον ιό

indonisia-i-pandimia-kai-to-stigma-ton-thetikon-ston-io-561081553

Την ώρα που η πανδημία του κορωνοϊού κάνει τον γύρο του κόσμου σε ορισμένες χώρες η μόλυνση από τον ιό θεωρείται ταμπού και οι ασθενείς στιγματίζονται από την κοινωνία.

Μία από αυτές τις χώρες είναι και η Ινδονησία. Η τέταρτη πιο πυκνοκατοικημένη χώρα στον κόσμο μετρά σχεδόν 229.000 κρούσματα και 9.100 νεκρούς από τον κορωνοϊό, το δεύτερο υψηλότερο νούμερο στην Ασία μετά την Ινδία. Έχει επίσης ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά σε τεστ για τον ιό στον κόσμο.

Οπως τονίζεται, οι πολίτες αρνούνται να πραγματοποιήσουν τεστ, φοβούμενοι σε μεγάλο βαθμό το στίγμα, γεγονός που «περιπλέκει» την κατάσταση σύμφωνα με  εμπειρογνώμονες της δημόσιας υγείας.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί περιστατικό που θετικοί στον ιό τέθηκαν σε «ειδική» απόμονωση από τους γείτονές τους, οι οποίοι κάρφωσαν με σφυρί και καρφιά τις πόρτες και τα παράθυρα τους.

Παράλληλα, εργαζόμενοι στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης δήλωσαν στο Reuters πώς το στίγμα γύρω από τον κορωνοϊό περιπλέκει τη δουλειά τους και σε ορισμένες περιπτώσεις, αυξάνει τους κινδύνους.

Με πληροφορίες από Reuters