ΚΟΣΜΟΣ

Σε λόκνταουν από τα μεσάνυχτα όλη η βορειοανατολική Αγγλία

se-lokntaoyn-apo-ta-mesanychta-oli-i-voreioanatoliki-agglia-561081820

Από τα μεσάνυκτα της Πέμπτης προς Παρασκευή ολόκληρη η βορειοανατολική Αγγλία αναμένεται να ξαναμπεί σχεδόν σε συνθήκες καραντίνας, λόγω της νέας έξαρσης κρουσμάτων σε περιοχές όπως το Νιουκάστλ και το Σάντερλαντ.

Σύμφωνα με τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης η κυβέρνηση του Λονδίνου πρόκειται αργότερα την Πέμπτη να ανακοινώσει ότι περίπου 2 εκατομμύρια κάτοικοι μπαίνουν εκ νέου σε «λόκνταουν» στις περιοχές Νορθάμπερλαντ, Νιουκάστλ, Σάντερλαντ, Βόρειο και Νότιο Τάινσαϊντ, Γκέιτσχεντ και Ντάραμ.

Οι τοπικές αρχές και οι βουλευτές των περιφερειών αυτών έχουν ήδη ενημερωθεί σχετικά, ανέφερε το τηλεοπτικό δίκτυο Sky News.

Τα μέτρα αναμένεται να επιβάλουν στις επτά αυτές περιοχές απαγόρευση της κυκλοφορίας με τα μέσα μαζικής μεταφοράς εκτός σημαντικού λόγου, ολική απαγόρευση της νυκτερινής κυκλοφορίας, περιορισμούς στη λειτουργία των παμπ (δηλαδή τον κύριο πόλο κοινωνικής συναναστροφής των Βρετανών) και στις συναντήσεις μεταξύ νοικοκυριών, όπως αναφέρει το BBC.

«Ο μόνος τρόπος να εξασφαλίσουμε ότι η χώρα θα κάνει Χριστούγεννα είναι να είμαστε σκληροί τώρα,» δήλωσε στην εφημερίδα Sun ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον. Η κυβέρνηση δίνει ιδιαίτερη έμφαση στα Χριστούγεννα όχι μόνο ως ορόσημο αλλά και διότι αποτελούν μεγάλη κινητήρια δύναμη για τη βρετανική οικονομία.

Αντίστοιχα μέτρα επιβλήθηκαν ήδη από την Τετάρτη στην κομητεία Ρόντα της νότιας Ουαλίας και θα ισχύσουν από το απόγευμα της Πέμπτης.