Το Twitter σταματά λογαριασμό Κινέζας λοιμωξιολόγου με θεωρίες συνωμοσίας

Το Twitter σταματά λογαριασμό Κινέζας λοιμωξιολόγου με θεωρίες συνωμοσίας

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην αναστολή λειτουργίας του λογαριασμού μιας Κινέζας λοιμωξιολόγου προέβη το Twitter μετά τις αναρτήσεις της ότι δήθεν ο κορωνοϊός δεν προήλθε από τη φύση αλλά από κινεζικό εργαστήριο.

Το αμερικανικό μέσο κοινωνικής δικτύωσης κατέβασε τον λογαριασμό της Γιαν Λι-Μενγκ αφού εκείνη κατηγόρησε την κινεζική κυβέρνηση ότι εκουσίως δημιούργησε και διασκόρπισε τον ιό SARS-CoV-2, που προκαλεί την CoViD-19, εμφανίζοντας και «στοιχεία» για τη θεωρία της τα οποία όμως δεν αντέχουν σε επιστημονικό έλεγχο.

Η Κινέζα ιολόγος, που δηλώνει πρώην ερευνήτρια της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Χονγκ Κονγκ, υποστηρίζει ότι ο κορωνοϊός προήλθε από ανθρώπινο χέρι και όχι από τη φύση και έφτασε στο σημείο να πει ότι ο επιστημονικός κόσμος συνωμοτεί με την κινεζική κυβέρνηση, και ότι έχει και στοιχεία που το αποδεικνύουν.

Η Σχολή του Χονγκ Κονγκ δηλώνει ότι η κα Γιαν δεν έκανε ποτέ έρευνα για τη μετάδοση του ιού από άνθρωπο σε άνθρωπο και ότι οι θεωρίες της δεν έχουν καμία επιστημονική βάση.

Επιστήμονες που έλεγξαν τις «αποδείξεις» που εμφανίζει στον λογαριασμό της η κα Γιαν κάνουν λόγο για αβάσιμα στοιχεία που δεν έχουν την παραμικρή αξιοπιστία.

Σε συνέντευξή της στο αμερικανικό δίκτυο Fox News η κα Γιαν ισχυρίστηκε ότι το Twitter κατέβασε τον λογαριασμό της διότι «δε θέλουν να μάθει ο κόσμος την αλήθεια» και ότι το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας θέλει «να εξαφανιστώ». Η ίδια κατοικεί πλέον στις ΗΠΑ.

Το Twitter ανέφερε ότι ο λογαριασμός αυτός παρέβη τους κανόνες του, ενώ προειδοποίηση υπάρχει και στη σελίδα της στο Facebook.

Πηγή: Daily Mail

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή