Ισπανία: Κινέζοι χάκερς υποκλέπτουν έρευνες για εμβόλιο κορωνοϊού

Ισπανία: Κινέζοι χάκερς υποκλέπτουν έρευνες για εμβόλιο κορωνοϊού

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κινεζική κυβερνοπειρατεία των ισπανικών επιστημονικών κέντρων που εργάζονται για την παραγωγή εμβολίου κατά του κορωνοϊού κατήγγειλαν την Πέμπτη οι ισπανικές μυστικές υπηρεσίες.

Οι επιθέσεις από «χάκερς» στα πληροφορικά συστήματα των ισπανικών εργαστηρίων αποτελούν επανάληψη αντίστοιχων φαινομένων σε άλλες χώρες, με τον ανταγωνισμό για την ταχύτερη παραγωγή εμβολίου κατά της Covid-19 να εντείνεται διεθνώς, όπως τόνισε η Παθ Εστέμπαν, διευθύντρια του Εθνικού Κέντρου Πληροφοριών της Ισπανίας.

Η κα Εστέμπαν έκανε λόγο για αύξηση τόσο ποσοτική όσο και ποιοτική στις κυβερνοεπιθέσεις κατά τη διάρκεια της πανδημίας, εξαιτίας και του αυξημένου πεδίου δράσης των κυβερνοπειρατών λόγω της επέκτασης της τηλεεργασίας.

Τόνισε μάλιστα ότι οι επιθέσεις σε τομείς ευαίσθητους όπως ο υγειονομικός και ο φαρμακευτικός αποτελούν «μια εκστρατεία εξαιρετικά κακόβουλη, όχι μόνο στην Ισπανία, ενάντια σε εργαστήρια που δουλεύουν στην έρευνα για ένα εμβόλιο για την Covid-19».

Η πλειονότητα των επιθέσεων αυτών προέρχεται από την Κίνα και τη Ρωσία, και σε πολλές περιπτώσεις πρόκειται για κρατικούς φορείς, αλλά και πανεπιστήμια και εγκληματικές οργανώσεις που εμπορεύονται τις πληροφορίες που έχουν υποκλέψει. Ειδικά για την Ισπανία είναι σαφές ότι οι κυβερνοεπιθέσεις προήλθαν από την Κίνα.

Στην Ισπανία τρέχουν τουλάχιστον 10 έρευνες για την ανάπτυξη εμβολίων κατά του κορωνοϊού.

Πηγή: El Pais

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή