Πατριωτική εκπαίδευση θέλει ο Τραμπ

Πατριωτική εκπαίδευση θέλει ο Τραμπ

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οξύτατη επίθεση εναντίον των αριστερών και των ακτιβιστών κατά του ρατσισμού εξαπέλυσε ο Ντόναλντ Τραμπ, προσπαθώντας να αντιμετωπίσει το μεγάλο δημοσκοπικό προβάδισμα του Δημοκρατικού αντιπάλου του Τζο Μπάιντεν με πλειοδοσίες στο πεδίο του πατριωτισμού, στην τελική ευθεία για τις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου.

Μιλώντας σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο των Εθνικών Αρχείων της Ουάσιγκτον για την επέτειο της υπογραφής του αμερικανικού Συντάγματος, ο Αμερικανός πρόεδρος ανακοίνωσε ένα νέο ομοσπονδιακό σχέδιο για την προώθηση της «πατριωτικής εκπαίδευσης», κατηγορώντας τους πολιτικούς του αντιπάλους ότι προωθούν μια «πολιτιστική επανάσταση» εναντίον των αξιών και της Ιστορίας των ΗΠΑ.

«Σήμερα, είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι σύντομα θα υπογράψω εκτελεστικό διάταγμα για τη σύσταση εθνικής επιτροπής για την προώθηση της πατριωτικής εκπαίδευσης. Θα αποκαλείται Επιτροπή του 1776», δήλωσε ο Τραμπ, τονίζοντας ότι στο εξής «οι νέοι μας θα διδαχθούν να αγαπούν την Αμερική με όλη τους την καρδιά και όλη τους την ψυχή». Στην ίδια ομιλία, εξαπέλυσε λίβελλο εναντίον των «αριστερών συμμοριών» οι οποίες, κατά τον ίδιο, κατεδαφίζουν αγάλματα και διεξάγουν «εκστρατεία βίας και αναρχίας», ενώ έκανε λόγο για «δεκαετίες αριστερής κατήχησης στα σχολεία… όπου τα παιδιά μας διδάσκονται να ντρέπονται για την ίδια τους την Ιστορία». Επιπλέον, καυτηρίασε το «Σχέδιο 1619», που έχει εξαγγείλει η εφημερίδα The New York Times με στόχο την αναγνώριση των επιπτώσεων της δουλείας και τη συμβολή των Αφροαμερικανών στα επιτεύγματα των ΗΠΑ.

Την Πέμπτη, ο Τραμπ βρέθηκε για μία ακόμη φορά στην κρίσιμη, διαφιλονικούμενη πολιτεία του Ουισκόνσιν, όπου υποσχέθηκε στους αγρότες πρόσθετη οικονομική βοήθεια 13 δισ. δολαρίων για την αντιμετώπιση των οικονομικών επιπτώσεων από την πανδημία του «κινεζικού ιού», όπως χαρακτήρισε και πάλι την COVID-19.

Στο μεταξύ, ο διευθυντής του FBI, Κρίστοφερ Ρέι, επισήμανε στη διάρκεια ακρόασης σε αρμόδια επιτροπή της Βουλής των Αντιπροσώπων ότι η Ρωσία επιδίδεται σε ενεργητική εκστρατεία παρέμβασης στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ με κύριο στόχο τον Δημοκρατικό υποψήφιο Τζο Μπάιντεν, τον οποίο αντιμετωπίζει ως ενσάρκωση του «αντιρωσικού αμερικανικού κατεστημένου». Ο διευθυντής του FBI τόνισε ότι «ο βίαιος εξτρεμισμός με ρατσιστικά κίνητρα» αποτελεί τον υπ’ αριθμόν ένα κίνδυνο εσωτερικής τρομοκρατίας στις ΗΠΑ την τρέχουσα χρονική περίοδο. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή