Κομισιόν: Κυρώσεις σε τουρκική εταιρεία για το εμπάργκο όπλων στη Λιβύη

Κομισιόν: Κυρώσεις σε τουρκική εταιρεία για το εμπάργκο όπλων στη Λιβύη

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κυρώσεις εις βάρος μίας τουρκικής ναυτιλιακής εταιρείας, η οποία παραβίασε το εμπάργκο όπλων προς τη Λιβύη, επέβαλε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όπως ανακοίνωσε και επισήμως σήμερα το απόγευμα.

Τα περιοριστικά μέτρα αφορούν την εταιρεία Avrasya Shipping, στην οποία ανήκει το εμπορικό πλοίο «Cirkin». Το τελευταίο κατηγορείται ότι μετέφερε όπλα στην εμπόλεμη Λιβύη, παρά τους ισχυρισμούς της Άγκυρας περί μεταφοράς ανθρωπιστικής βοήθειας.

Μάλιστα, το συγκεκριμένο πλοίο είχε εμπλακεί και στο πρόσφατο ναυτικό επεισόδιο μεταξύ γαλλικής φρεγάτας και τουρκικών πλοίων, στα ανοιχτά της Λιβύης. Το επίμαχο περιστατικό έχει καταστεί βασική αιτία εντάσεων μεταξύ Παρισιού και Άγκυρας, με τον πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν να ανεβάζει συχνά-πυκνά τους τόνους της αντιπαράθεσης.

Υπενθυμίζεται ότι η Ε.Ε. «τρέχει» από τις αρχές του 2020 ναυτική αποστολή για την επιτήρηση του εμπάργκο όπλων προς τη Λιβύη, η οποία από το 2011 βρίσκεται σε κατάσταση εμφυλίου πολέμου. Στην ευρωπαϊκή αποστολή συμμετέχει και η Ελλάδα.

Η Τουρκία, από την πρώτη στιγμή, έχει στηρίξει και στρατιωτικά και υλικοτεχνικά την Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας (GNA), η οποία εδρεύει στην Τρίπολη και η οποία είναι επισήμως αναγνωρισμένη από τον ΟΗΕ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή