Αυστραλία: Μπάρμπεκιου διακόπηκε λόγω επίσκεψης… γιγαντιαίων καβουριών

Αυστραλία: Μπάρμπεκιου διακόπηκε λόγω επίσκεψης… γιγαντιαίων καβουριών

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε… πάρτι με πολλούς απρόσκλητους καλεσμένους μετατράπηκε ένα οικογενειακό μπάρμπεκιου στη Νήσο των Χριστουγέννων, στην Αυστραλία, όταν μία ορδή από γιγαντιαίους κάβουρες-κλέφτες διέκοψε το βραδινό γεύμα της οικογένειας που κατασκήνωνε σε περιοχή του νησιού.

Καθώς απολάμβαναν διάφορα ψητά εδέσματα κατά τη διάρκεια της νύχτας, οι κατασκηνωτές συνειδητοποίησαν ότι δεν είναι μόνοι τους στο κάμπινγκ, αντικρίζοντας μία εικόνα που θα μπορούσε κάλλιστα να έχει βγει από κάποια ταινία… περιβαλλοντικού τρόμου ή κάποιο σενάριο… «εκδίκησης της φύσης»: Περίπου 50 πεινασμένοι γιγαντιαίοι κάβουρες-κλέφτες είχαν κατακλύσει την κατασκήνωση τους, έχοντας πιθανώς μυρίσει την τσίκνα του μπάρμπεκιου. Όπως αναφέρει ο τουριστικός οργανισμός της Νήσου των Χριστουγέννων στη σελίδα του στο Facebook, οι κάβουρες-κλέφτες έχουν εξαιρετικά ισχυρή την αίσθηση της όσφρησης και κινούνται πολύ γρήγορα όταν υπάρχει τροφή κοντά τους, κάτι το οποίο τους τράβηξε κοντά στο κάμπινγκ.

Οι κατασκηνωτές κοινοποίησαν βίντεο από τη συνάντηση τους με τα τεράστια αρθρόποδα στο Instagram, κάνοντας λόγο για πράγματα… βγαλμένα από εφιάλτες (#stuffofnightmares).

Γνωστοί και ως coconut crabs, λόγω της ικανότητας τους να σκαρφαλώνουν στα δέντρα για να αρπάξουν τις καρύδες που τόσο λαχταράνε, οι κάβουρες κλέφτες φτάνουν σε βάρος τα τέσσερα κιλά και σε μήκος το ένα μέτρο, κάτι το οποίο τους καθιστά το μεγαλύτερο χερσαίο αρθρόποδο του πλανήτη.                                                                                           

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή