Καταστροφή για τα ξενοδοχεία της Νέας Υόρκης

Καταστροφή για τα ξενοδοχεία της Νέας Υόρκης

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πολλά από τα μεγαλύτερα ξενοδοχεία της Νέας Υόρκης έκλεισαν τον Μάρτιο, όταν ο κορωνοϊός σάρωσε τον τουρισμό και τα επαγγελματικά ταξίδια. Τα κλεισίματα υποτίθεται ότι θα ήταν προσωρινά, αλλά έξι μήνες αργότερα, καθώς δεν φαίνονται επισκέπτες στον ορίζοντα, έχουν ξεκινήσει τα οριστικά λουκέτα.

Τις τελευταίες δεκαπέντε μέρες, το Hilton στην Τάιμς Σκουέαρ και δύο ξενοδοχεία της αλυσίδας Marriott στο Μανχάταν ανακοίνωσαν ότι δεν θα ξανανοίξουν. Το 399 δωματίων Omni Berkshire Place είχε προηγηθεί. Συνολικά πάνω από 25.000 ξενοδοχοϋπάλληλοι είναι άνεργοι περισσότερο από ένα εξάμηνο, με τον τουρισμό να μετατρέπεται σε έναν από τους κλάδους που υποφέρουν πιο πολύ. Οι πτωχεύσεις ξενοδοχείων αναμένεται να επιταχυνθούν, καθώς οι τράπεζες χάνουν την υπομονή τους.

Στην αρχή, η προσδοκία του κλάδου ήταν ότι το lockdown θα αρθεί πιο σύντομα. Ομως στα τέλη Ιουνίου, ο κυβερνήτης της πολιτείας της Νέας Υόρκης Αντριου Κουόμο ανακοίνωσε ότι οι επισκέπτες από 34 αμερικανικές πολιτείες με υψηλά ποσοστά λοιμώξεων θα πρέπει να μπουν καραντίνα για 14 ημέρες φθάνοντας στη Νέα Υόρκη. Ετσι ουσιαστικά σταμάτησε ο εσωτερικός τουρισμός, ενώ οι διεθνείς αφίξεις είχαν ήδη σταματήσει με την απόφαση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης να απαγορεύσει τις πτήσεις από τις περισσότερες χώρες της Ευρώπης, την Κίνα και τη Βραζιλία. 

Ετσι τα ξενοδοχεία έμειναν να ανταγωνίζονται για να προσελκύσουν μια εξαιρετικά ισχνή πελατεία. Το τουρνούα τένις US Open είναι το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός της χρονιάς, αλλά εφόσον έγινε χωρίς θεατές, γέμισε μόνο ένα ξενοδοχείο, αυτό στο οποίο κατέλυσαν οι αθλητές και οι εργαζόμενοι. 

Μόλις το 7% των δωματίων το καλοκαίρι γέμισε με παραδοσιακή πελατεία, αλλά η πληρότητα ήταν στο 40% γιατί τα ξενοδοχεία φιλοξένησαν υγειονομικούς υπαλλήλους και άστεγους που τοποθετήθηκαν εκεί από τον δήμο για να μειωθεί η διάδοση της πανδημίας. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή