ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός: Τώρα εξετάζει και η Σουηδία τη λήψη μέτρων

koronoios-tora-exetazei-kai-i-soyidia-ti-lipsi-metron-561089476

Την πιθανότητα να επιβληθούν περιορισμοί λόγω κορωνοϊού στη Στοκχόλμη παραδέχθηκε ο αμφιλεγόμενος επικεφαλής των λοιμωξιολόγων που συμβουλεύουν τη σουηδική κυβέρνηση, καθώς η τακτική υπέρ της λεγόμενης ανοσίας της αγέλης απέτυχε.

Λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση από τις τοπικές αρχές υγείας της σουηδικής πρωτεύουσας περί ανόδου των κρουσμάτων κορωνοϊού, ο επιδημιολόγος Αντερς Τέγκνελ ομολόγησε ότι πλέον δεν μπορούν να αποκλειστούν περιοριστικά μέτρα στη Στοκχόλμη. Πρόσθεσε ότι τα ακριβή μέτρα που μπορεί να ληφθούν θα αποφασιστούν τις προσεχείς ημέρες.

Η δήλωση του επικεφαλής συμβούλου της κυβέρνησης αύξησε την ανησυχία στη Σουηδία ότι η περιώνυμη ανοσία της αγέλης στην οποία στόχευε η αδράνεια της χώρας έναντι του πρώτου κύματος της πανδημίας την άνοιξη δεν έχει επιτευχθεί στον βαθμό που θα προστάτευε τον πληθυσμό από το δεύτερο κύμα.

Ο κ. Τέγκνελ, υπεύθυνος για τη στρατηγική αυτή, ισχυρίστηκε μάλιστα ότι η… επιτυχία της χώρας του στην καταπολέμηση της εποχικής γρίπης τον περασμένο χειμώνα είναι η αιτία για τον αναλογικά πολύ υψηλό αριθμό θανάτων από κορωνοϊό που έχει καταγράψει η Σουηδία.

Πηγή: Daily Mail