Κορωνοϊός: Τώρα εξετάζει και η Σουηδία τη λήψη μέτρων

Κορωνοϊός: Τώρα εξετάζει και η Σουηδία τη λήψη μέτρων

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την πιθανότητα να επιβληθούν περιορισμοί λόγω κορωνοϊού στη Στοκχόλμη παραδέχθηκε ο αμφιλεγόμενος επικεφαλής των λοιμωξιολόγων που συμβουλεύουν τη σουηδική κυβέρνηση, καθώς η τακτική υπέρ της λεγόμενης ανοσίας της αγέλης απέτυχε.

Λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση από τις τοπικές αρχές υγείας της σουηδικής πρωτεύουσας περί ανόδου των κρουσμάτων κορωνοϊού, ο επιδημιολόγος Αντερς Τέγκνελ ομολόγησε ότι πλέον δεν μπορούν να αποκλειστούν περιοριστικά μέτρα στη Στοκχόλμη. Πρόσθεσε ότι τα ακριβή μέτρα που μπορεί να ληφθούν θα αποφασιστούν τις προσεχείς ημέρες.

Η δήλωση του επικεφαλής συμβούλου της κυβέρνησης αύξησε την ανησυχία στη Σουηδία ότι η περιώνυμη ανοσία της αγέλης στην οποία στόχευε η αδράνεια της χώρας έναντι του πρώτου κύματος της πανδημίας την άνοιξη δεν έχει επιτευχθεί στον βαθμό που θα προστάτευε τον πληθυσμό από το δεύτερο κύμα.

Ο κ. Τέγκνελ, υπεύθυνος για τη στρατηγική αυτή, ισχυρίστηκε μάλιστα ότι η… επιτυχία της χώρας του στην καταπολέμηση της εποχικής γρίπης τον περασμένο χειμώνα είναι η αιτία για τον αναλογικά πολύ υψηλό αριθμό θανάτων από κορωνοϊό που έχει καταγράψει η Σουηδία.

Πηγή: Daily Mail

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή