Διευρύνει τη λίστα των «ανεπιθύμητων» Ευρωπαίων αξιωματούχων η Μόσχα

Διευρύνει τη λίστα των «ανεπιθύμητων» Ευρωπαίων αξιωματούχων η Μόσχα

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη διεύρυνση σε ισότιμη βάση του καταλόγου των αξιωματούχων της Ευρωπαϊκής Ένωσης στους οποίους θα απαγορεύεται η είσοδος στη Ρωσία, αποφάσισε να διευρύνει σε ισότιμη βάση προς την ΕΕ η Μόσχα, επικαλούμενη «μη φιλικές ενέργειες» εναντίον της Ρωσίας.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, «ως απάντηση στις ενέργειες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η ρωσική πλευρά έλαβε την απόφαση να διευρύνει τον αντίστοιχο κατάλογο με τους εκπροσώπους των χωρών μελών και θεσμικών οργάνων της ΕΕ, στους οποίους απαγορεύεται η είσοδος στην επικράτεια της Ρωσικής Ομοσπονδίας». 

Ο αριθμός αυτών των προσώπων που θα περιλαμβάνονται στον ρωσικό κατάλογο, θα είναι αντίστοιχος με τον υπάρχοντα κατάλογο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ, Μαρία Ζαχάροβα. Μολαταύτα, δεν διευκρινίστηκε ποια θεσμικά όργανα της ΕΕ θα αφορά αυτή η απόφαση.

Η ίδια υπογράμμισε παράλληλα ότι η Μόσχα διατηρεί το δικαίωμα να λάβει περαιτέρω μέτρα, εάν οι Βρυξέλλες αποφασίσουν να ασκήσουν πιέσεις μέσω των κυρώσεων. «Σε περίπτωση που η Ευρωπαϊκή Ένωση συνεχίσει την γραμμή της αντιπαράθεσης διατηρούμε το δικαίωμα να εφαρμόσουμε αντίστοιχα μέτρα», αναφέρεται στην ανακοίνωση του ρωσικού ΥΠΕΞ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, TASS, REUTERS

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή