ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: Οι φοιτητές ίσως να μην κάνουν Χριστούγεννα σπίτι τους

vretania-oi-foitites-isos-na-min-kanoyn-christoygenna-spiti-toys-561090772

Το ενδεχόμενο να μην επιστρέψουν στο σπίτι τους οι φοιτητές στα βρετανικά πανεπιστήμια για τα Χριστούγεννα κράτησε ανοικτό ο υπουργός Υγείας της χώρας Ματ Χάνκοκ.

Σε συνέντευξή του στο BBC την Πέμπτη ο κ. Χάνκοκ αρνήθηκε να αποκλείσει την πιθανότητα να μείνουν μακριά από την πόλη τους οι φοιτητές που σπουδάζουν αλλού κατά τις διακοπές των Χριστουγέννων, με σκοπό να περιοριστεί η μετάδοση του κορωνοϊού, εφόσον υπάρχει εκτεταμένη διασπορά σε πανεπιστημιακά ιδρύματα.

«Δεν έχουμε βέβαια φτάσει στο σημείο αυτό ακόμη, αλλά δεν μπορώ να αποκλείσω τίποτε,» απάντησε ο κ. Χάνκοκ σε σχετική ερώτηση.

«Γενικώς δεν αποκλείουμε τίποτε, δε θέλουμε να το κάνουμε αυτό. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι φροντίζουμε να είναι ο κόσμος ασφαλής και να κρατούμε υπό έλεγχο τον ιό,» πρόσθεσε ο υπουργός.

Ο ίδιος σημείωσε ότι μετά την πρόσφατη αλματώδη αύξηση των κρουσμάτων στο Λονδίνο, ο ρυθμός μετάδοσης επιπεδοποιήθηκε, όπως είπε. Υποσχέθηκε επίσης ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας και περαιτέρω οικονομική στήριξη των επιχειρήσεων και των εργαζομένων.

Πηγή: Reuters