Βρετανία: Οι φοιτητές ίσως να μην κάνουν Χριστούγεννα σπίτι τους

Βρετανία: Οι φοιτητές ίσως να μην κάνουν Χριστούγεννα σπίτι τους

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ενδεχόμενο να μην επιστρέψουν στο σπίτι τους οι φοιτητές στα βρετανικά πανεπιστήμια για τα Χριστούγεννα κράτησε ανοικτό ο υπουργός Υγείας της χώρας Ματ Χάνκοκ.

Σε συνέντευξή του στο BBC την Πέμπτη ο κ. Χάνκοκ αρνήθηκε να αποκλείσει την πιθανότητα να μείνουν μακριά από την πόλη τους οι φοιτητές που σπουδάζουν αλλού κατά τις διακοπές των Χριστουγέννων, με σκοπό να περιοριστεί η μετάδοση του κορωνοϊού, εφόσον υπάρχει εκτεταμένη διασπορά σε πανεπιστημιακά ιδρύματα.

«Δεν έχουμε βέβαια φτάσει στο σημείο αυτό ακόμη, αλλά δεν μπορώ να αποκλείσω τίποτε,» απάντησε ο κ. Χάνκοκ σε σχετική ερώτηση.

«Γενικώς δεν αποκλείουμε τίποτε, δε θέλουμε να το κάνουμε αυτό. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι φροντίζουμε να είναι ο κόσμος ασφαλής και να κρατούμε υπό έλεγχο τον ιό,» πρόσθεσε ο υπουργός.

Ο ίδιος σημείωσε ότι μετά την πρόσφατη αλματώδη αύξηση των κρουσμάτων στο Λονδίνο, ο ρυθμός μετάδοσης επιπεδοποιήθηκε, όπως είπε. Υποσχέθηκε επίσης ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας και περαιτέρω οικονομική στήριξη των επιχειρήσεων και των εργαζομένων.

Πηγή: Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή